050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië

Reisinformatie Italië

Italië is een geliefd vakantieland bij cultuurliefhebbers. Dat is ook niet raar: het land loopt over van de kunst! In Rome ziet u de cultuur letterlijk op straat liggen, in Florence maakt u een ontdekkingsreis naar de bakermat van de renaissance, in de steden van Umbrië proeft u de middeleeuwse sfeer en op Sicilië treft u de mooiste tempels en amfitheaters aan.

Maar niet alleen de cultuur in Italië is overweldigend: ook het landschap is als een kunstwerk. De glooiende heuvels met de karakteristieke cipressen van Toscane, de wijngaarden van de chiantistreek en de warme mediterrane zon geven u het gevoel dat u naar een schilderij kijkt. Italië is natuurlijk ook beroemd om zijn keuken. Pizza, pasta, risotto en andere typische Italiaanse gerechten maken van het land een culinair paradijs!

Een reis door Italië is ook als een reis door een geschiedenisboek boordevol Etrusken, Romeinen, pausen, inspirerende heiligen en beroemde kunstenaars. Op iedere straathoek staat u oog in oog met het rijke Italiaanse verleden. Van Griekse tempels in Zuid-Italië en Sicilië tot de mysterieuze dodensteden van de Etrusken in Toscane en Lazio. In Rome voelt de klassieke oudheid nog altijd springlevend op het Forum Romanum, met tempels voor goden uit alle windstreken.

In steden als Siena, Venetië, Pisa en Ravenna maakt u kennis met de middeleeuwen, en ontdekt u de Byzantijnse invloeden. De wieg van de renaissance vindt u in Florence en de barok openbaart zich aan u in Napels, Rome en Sicilië, in de realistische schilderkunst van Caravaggio en in de rijkversierde kerken van de contrareformatie. Kortom, het aantal bezienswaardigheden in Italië is ongekend!

En het Italiaanse goede leven? Dat vindt u ongetwijfeld in stijlvolle winkels in de grote steden en in mondaine badplaatsen als Portofino en Cinque Terre. Wanneer u het beste van dat goede leven kunt genieten? Eigenlijk elk moment van het jaar! Toch is het handig om te lezen wat volgens onze reisleiders de beste reistijd voor Italië is. La vita è bella in Italië: bent u er in gedachten al?