U bent hier: Home | Spanje
¡Viva España! Geniet van cultuur onder de zon

Spanje

Spanje is een groot levend museum: in alle uithoeken in dit oneindig fascinerende land vindt u ontzettend veel mooie cultuur- en kunstschatten. Het Guggenheim in Bilbao, de Sagrada Familía in Barcelona en het Alhambra in Granda zijn wellicht de bekendste, maar er zijn nog zoveel onovertroffen Spaanse schatten te ontdekken!

Het imponerende landschap vormt het schitterende decor voor deze culturele rijkdom. Van het centrale Madrid, de autonome regio’s Baskenland en Catalonië, het groene Galicië met hét bedevaartsoord van Spanje, Santiago de Compostela, tot het uiterste zuiden met zijn Moorse verleden: elke Spaanse streek heeft zijn eigen indrukwekkende karakter.

De dag is lang en de straten zijn levendig in Spanje. De mensen leven buiten: uit eten gaan is een belangrijke sociale activiteit. Vrienden en familie ontmoeten elkaar vaak op een terras voor een gesprek en een maaltijd. In Spanje wordt geleefd! De talloze tapasbars, de overheerlijke Spaanse wijnen en de passionele flamenco zijn slechts enkele voorbeelden van het levenslustige karakter van de Spanjaarden.

Beleef de cultuur, sfeer en natuur van het bruisende Spanje! Laat u inspireren door de mooiste Spaanse bezienswaardigheden en bedenk dat dit slechts het topje van de spreekwoordelijke ijsberg is. Lees de handig tips van onze Spanje-reisleiders boordevol praktische informatie en start goed voorbereid aan uw vakantie in Spanje. Gaat u mee?

Algemene informatie

Hoofdstad Madrid
Staatsvorm Constitutionele monarchie
Oppervlakte 506.030 km²
Aantal inwoners ca. 48.563.476
Bevolkingsdichtheid ca. 96 per km²
Officiële taal Spaans
Overige talen Catalaans, Galicisch en Baskisch
Religies Katholiek 99%, overig 1%