050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Paul

SRC-Reisleider Paul

Jaren geleden ben ik met een van mijn beste vrienden in een Fiat Panda naar Zuid-Italië gereden. Een volle maand zijn we toen zonder plan door Sicilië, Calabrië en Puglia getrokken. Het was een groot avontuur. Groene bergen, dorre hooglanden, prachtige stranden en fantastisch eten.

Bovendien hebben we veel vriendelijke Italianen ontmoet die erg geïnteresseerd waren in wat die twee Hollanders met hun Panda in Italië deden. Hierna ben ik altijd op zoek gegaan naar nieuwe avonturen en plekken om te ontdekken. Ik woonde acht jaar in Rome, heb Chinees gestudeerd in China, heb vele reizen in Spanje, Marokko en Peru begeleid en woon sinds kort in Frankrijk: weer een nieuw avontuur!

Bestemmingen: Italië, Spanje, Marokko, Frankrijk

Paul
Reisleider sinds 2008

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Napels en Zuid-Italië
Zaterdag 14 september 2019
9 dagen
1198,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Paul

Insidertips Rome
Door reisleider Paul | 20-11-2018
Hieronder vindt u een aantal tips voor een bezoek met de Italiaanse hoofdstad. Rome zal u misschien bij een eerste kennismaking afschrikken vanwege de drukte in het verkeer en de vele voetgangers bij de ontelbare toeristische hoogtepunten. Want Rome is één van de mooiste plekken ter wereld! De Italianen zijn aardig, het eten is fantastisch en de kunst en cultuur is ongeëvenaard. Dat betekent dat ook de aantrekkingskracht van Rome enorm is, en daardoor is het soms erg druk. Met onderstaande tips hoop ik dat u zich een weg weet de banen de Eeuwige Stad.
Ga ook eens naar Marokko!
Door reisleider Paul | 06-06-2017
In 2003 studeerde ik aan de Universiteit van Salamanca in Spanje. Heel Spanje heeft rond de Paasdagen altijd een week vrij, de Semana Santa. De Semana Santa is het meest bekend vanwege de bekende Paasprocessies.
Machu Picchu in Peru
Door reisleider Paul | 13-08-2016
In dit werk moet je oppassen dat je niet ongevoelig wordt voor de vele prachtige plekken en wereldberoemde kunstwerken die je dagelijks tegenkomt.
Corsica en Scandola
Door reisleider Paul | 04-08-2016
Corsica is één van de mooiste eilanden in de Middellandse Zee. Al mijn gasten zijn altijd vol lof over dit Franse eiland. En aangezien de gemiddelde SRC-reiziger al heel veel heeft gezien, mag u deze lof zeer zeker op waarde schatten! De natuur op Corsica is werkelijk onvergetelijk. Daarnaast heeft het eiland een heel eigen cultuur.
Nuraghe op Sardinië
Door reisleider Paul | 08-07-2016
Waarschijnlijk heeft u nog nooit van de nuraghe-cultuur gehoord. Ik had er ook nooit van gehoord tot ik de cultuurvakantie naar Sardinië en Corsica ging begeleiden. Toen ik er van te voren over las, dacht ik niet dat de overblijfselen van deze cultuur erg interessant zouden zijn. Eenmaal op Sardinië bleek ik dat helemaal verkeerd te hebben.
Palermo op Sicilië
Door reisleider Paul | 12-11-2015
Palermo is een van mijn favoriete steden. Ik kom er regelmatig, met een SRC-reis of privé. Er zijn weinig steden als Palermo, en de stad bevindt zich in een uitermate interessant gedeelte van zijn geschiedenis.