050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Armenië

Rondreis Armenië - Ontdek de mooiste kloosters

Prachtig bergachtig gelegen in de Zuidelijke Kaukasus ligt een land van eerbiedwaardige ouderdom en een betoverende schoonheid: Armenië. Een rondreis door Armenië laat u kennismaken met een perfecte combinatie van indrukwekkende natuur en eeuwenoude christelijke cultuur: in een overdonderend mooi ruig landschap vol bergen, diepe kloven en blauwe meren geniet u van de mooiste verstilde kerken en kloosters.

Armenië was, al in de vroege 4e eeuw, het allereerste koninkrijk dat overging tot het christendom. Kloosters aan de voet van de berg Ararat of balancerend op groene heuveltoppen spreken boekdelen over de ouderdom van de Armeense cultuur, die dankzij de beroemde koopmansgeest van de Armeniërs nu over de hele wereld te vinden is. Laat u meeslepen tijdens een intrigerende groepsreis door Armenië met SRC en ontdek de mooie hoofdstad Jerevan, de beroemde kloosters van Chor Virap en Geghard en de overweldigende vergezichten op de groene bergen!

Voel de geschiedenis op uw reis door Armenië

Jerevan is het ideale startpunt van een rondreis door Armenië. De hoofdstad van het land heeft als bijnaam de roze stad, vanwege de kleur natuursteen die voor de constructie van vele gebouwen is gebruikt. Onder het stenen tapijt van het plein van de republiek, de gezellige ontmoetingsplek van de stad, ligt de 3.000 jaar oude geschiedenis van de stad verborgen. Bij Echmiadzin bewondert u de belangrijkste kathedraal van het land. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de 4e eeuw toen het christendom in Armenië de staatsgodsdienst werd. Vergeet ook niet het betoverende uitzicht vanaf de top van het Cascade-monument op de Bijbelse berg Ararat te bewonderen! Tijdens de reis vertelt uw SRC-reisleider in Armenië u alles over deze berg, Noach en de ark, die hier volgens de Thora strandde na het zakken van het water van de zondvloed.

Vanuit de hoofdstad Jerevan reist u natuurlijk naar het beroemde klooster van Chor Virap. De voorkant van menig reisgids over Armenië wordt gesierd door dit klooster, gelegen dichtbij de Ararat. Vanaf hier heeft u een weergaloos uitzicht op de heilige berg. Het klooster Chor Virap is bekend omdat Gregorius de Verlichter hier dertien jaar lang door koning Tiridates IV werd gevangengehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom bekeerde, werd Armenië het eerste land dat het christendom als staatsgodsdienst aannam. Maar dit is niet het enige klooster dat u moet bezoeken op uw rondreis door Armenië. Het klooster van Geghard en het klooster van Sevanank bij het diepblauwe meer van Sevan en het klooster van Goshavank en vlak bij Dilijan zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden van Armenië die het bezoeken meer dan waard zijn!

Maak kennis met gastvrije Armenen en proef de Armeense wijnen

Een reis door Armenië met SRC Reizen is een aaneenschakeling van adembenemend natuurschoon en bijzondere geschiedenis. U ontdekt niet alleen met de rijke christelijke cultuur en het onovertroffen natuurschoon van het land, maar u ontmoet ook de gastvrije Armeense bevolking. Zij laten u graag kennismaken met de overheerlijke Armeense keuken. In authentieke restaurants proeft u gerechten als khorovats (gebarbecued vlees of vis), bastoerma (gedroogd rundvlees in zout en kruiden), dolma (rijst en vlees in wijnbladeren) of dzhash (stoofpot van vlees en groenten). Vergeet daarbij niet een heerlijk glas Armeense wijn bij te drinken. Armenië staat bekend om haar prachtige wijnen die hier, volgens de overlevering, al sinds de tijd van Noach verbouwd worden.

Bekijk SRC-reizen door Armenië en bekijk de praktische informatie over Armenië waarin u alles vindt wat u moet weten voor u afreist naar dit prachtige land. Kortom: laat u inspireren en wie weet reist u straks met een SRC-reisleider door dit geweldige land om kennis te maken met de boeiende geschiedenis, de typisch Armeense gastvrijheid en om te proeven van de heerlijke Armeense keuken en de beste wijnen van het land!

Culturele reizen naar Armenië boeken bij SRC Reizen

Wilt u rondreizen door Armenië? Al 39 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van onder andere culturele groepsrondreizen naar Armenië. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Armenië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek uw rondreis door Armenië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!


Bekijk de digitale brochure Armenië

Bekijk alle reizen naar Armenië