050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Armenië

Rondreis Armenië - Ontdek de mooiste kloosters

Op uw reis in Armenië ontdekt u een perfecte combinatie van indrukwekkende natuur en eeuwenoude christelijke cultuur. In een overdonderend mooi ruig landschap vol bergen, diepe kloven en blauwe meren vindt u de mooiste verstilde kerken en kloosters. Al in de vroege 4e eeuw bekeerde het land zich tot het christendom en claimt daarmee een bakermat van het christelijke geloof te zijn. Kloosters aan de voet van de berg Ararat of balancerend op groene heuveltoppen spreken boekdelen over de ouderdom van de Armeense cultuur, die dankzij de beroemde koopmansgeest van de Armeniërs nu over de hele wereld te vinden is. Laat u meeslepen tijdens een intrigerende groepsreis door Armenië en ontdek de mooie hoofdstad Jerevan, de beroemde kloosters van Chor Virap en Geghard en de overweldigende vergezichten op de groene bergen!

Voel de geschiedenis op uw reis door Armenië

Uw rondreis door Armenië start in Jerevan. De hoofdstad van het land heeft als bijnaam de roze stad, vanwege de kleur natuursteen die voor de constructie van vele gebouwen is gebruikt. Onder het stenen tapijt van het plein van de republiek, de gezellige ontmoetingsplek van de stad, ligt de 3.000 jaar oude geschiedenis van de stad verborgen. Bij Echmiadzin bewondert u de belangrijkste kathedraal van het land. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de 4e eeuw toen het christendom in Armenië de staatsgodsdienst werd. Vergeet ook niet het betoverende uitzicht vanaf de top van het Cascade-monument op de Bijbelse berg Ararat te bewonderen! Tijdens de reis in Armenië vertelt uw SRC-reisleider u alles over deze berg, Noach en de ark.

Vanuit de hoofdstad reist u natuurlijk ook naar het beroemde klooster van Chor Virap. De voorkant van menig reisgids over Armenië wordt gesierd door dit klooster, gelegen dichtbij de Ararat. Vanaf hier heeft u een weergaloos uitzicht op deze heilige berg. Het klooster is bekend omdat Gregorius de Verlichter hier dertien jaar lang door koning Tiridates IV werd gevangen gehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom bekeerde, werd Armenië het eerste land dat het christendom als staatsgodsdienst aannam. Maar dit is niet het enige klooster dat u moet bezoeken op uw rondreis door Armenië. Het klooster van Geghard en het klooster van Sevanank bij het diepblauwe meer van Sevan en het klooster van Goshavank en vlak bij Dilijan zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden van Armenië die het bezoeken meer dan waard zijn!

Reis door de Kaukasus in Armenië

Een reis door Armenië met SRC Reizen is een aaneenschakeling van adembenemend natuurschoon en bijzondere geschiedenis. U ontdekt niet alleen met de rijke christelijke cultuur en het onovertroffen natuurschoon van het land, maar u ontmoet ook de gastvrije bevolking. Zij laten u graag kennismaken met de overheerlijke Armeense keuken die u in authentieke restaurants kunt proeven. Vergeet daarbij niet een heerlijk glas Armeense wijn bij te drinken. Armenië staat bekend om haar prachtige wijnen die hier, volgens de overlevering, al sinds de tijd van Noach verbouwd worden. Bekijk onze reizen door Armenië en verdiep u in de praktische informatie over Armenië. Misschien reist u straks met een SRC-reisleider door het land van de mooiste kloosters en de heerlijkste wijnen!

Boek uw culturele reis naar Armenië bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van onder andere culturele groepsreizen naar Armenië. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Armenië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek uw rondreis door Armenië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!