050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Armenië

Beste reistijd Armenië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Armenië? Die vraag is lastig te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Bovendien komt bij het bepalen van de beste reistijd voor Armenië meer kijken dan alleen het weer. Zo zijn er verschillende feestdagen die een reis naar Armenië juist nog aantrekkelijker maken. Wij vertellen u per regio en per type reis wat de beste reistijd voor Armenië is.

Beste reistijd per regio in Armenië

Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning. Om u een zo goed mogelijk beeld te geven van het klimaat voor Armenië, geven wij u hieronder per regio meer informatie over het klimaat en de beste reistijd. Zo weet u precies welke reisperiodes het meest gunstig zijn voor uw reis naar Armenië

Noord
Armenië kent een landklimaat met warme zomers en koude winters. Tevens heeft het een bergachtig landschap en kunnen de temperaturen in de bergen dalen tot min 30 graden Celsius gedurende de wintermaanden. In de zomermaanden kan het in de bergen aangenaam zijn, maar kan het weer snel omslaan. Op de lager gelegen gebieden in Armenië kunnen de temperaturen in de zomer regelmatig boven de 30 graden Celsius oplopen. Daardoor is de beste reistijd voor het noorden van Armenië het voor- en najaar. In deze periode zijn de temperaturen zeer aangenaam en liggen tussen de 20 en 27 graden Celsius, zoals te zien in het klimaattabel.

Zuid
In het uiterste zuiden van Armenië heerst er een subtropisch klimaat. De beste reistijd waarin u weinig neerslag en aangenaam weer kan verwachten in het zuiden van Armenië zijn de maanden mei en juni in het voorjaar en september t/m november in het najaar. Ook de winterperiode in het uiterste zuiden van het land behoort tot de beste reistijd door de nog aangename temperaturen.

De beste reistijd voor uw reis naar Armenië

Wanneer u het beste op vakantie kunt gaan naar Armenië hangt natuurlijk niet alleen af van het weer, maar ook van het type reis dat u wilt maken. Wilt u de vele gebergten in het land verkennen, dan zijn droge en niet al te warme weersomstandigheden ideaal om erop uit te trekken. Hieronder benoemen wij daarom per type reis de beste reistijd voor Armenië.

Cultuurvakanties en stedentrips
In Armenië kunt u veel oude kloosters en kerkjes die zeker een bezoekje waard zijn, vinden tijdens een cultuurvakantie of een stedentrip naar Armenië. De beste reistijd om deze culturele schatten te ontdekken is het voor- en het najaar.

Actieve vakanties of wandelvakanties
Het Armeense landschap is getekend door een prachtig groen natuurlandschap met bergen, meren en uitgestrekte grasvelden. Door het bergachtige landschap is Armenië de ideale plek voor een actieve vakantie of een wandelvakantie. De beste reistijd om te genieten van wandelreis of een actieve vakantie door het landschap van Armenië zijn de maanden mei, juni, september en oktober. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam en valt er relatief weinig neerslag.

Feestdagen in Armenië

Ondanks dat Armenië onder het christelijke geloof valt, heeft de Armeens Apostolische Kerk andere tradities dan de Westerse christelijke kerken. Zo viert de Armeens Apostolische Kerk als enige christelijke kerk geen kerstmis op 25 december, maar op 6 januari. Een ander uniek en geliefd christelijk festival dat ieder jaar in Armenië wordt gevierd, is Vardavar. Op deze dag worden de straten van Armenië het toneel voor een groots watergevecht waarin iedereen het doelwit is om natgespoten te worden met water. Op 24 april wordt jaarlijks de Armeense Genocide herdacht. Tijdens deze herdenking worden er door duizenden mensen bloemen worden gelegd bij het nationaal monument in Jerevan ter nagedachtenis aan de slachtoffers.