050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Armenië

Reisinformatie Armenië

Verscholen tussen de Zwarte en Kaspische Zee aan de voet van de Kaukasus ligt een land van een eerbiedwaardige ouderdom en een betoverende schoonheid: Armenië. Het allereerste koninkrijk dat overging tot het christendom was Armenië. Kloosters aan de voet van de heilige berg Ararat spreken boekdelen over de ouderdom van de Armeense cultuur, die dankzij de beroemde koopmansgeest van de Armeniërs nu over de hele wereld te vinden is. Maar ondanks dat is Armenië nog vrij onbekend bij de meeste reizigers. En dat is volkomen onterecht!

Want in een ruig landschap, dat bestaat uit bergen, rotsen en heel veel groen vindt u de mooiste kerken en kloosters. Veel van deze kloosters liggen op unieke plekken, vaak in een prachtige natuurrijke omgeving met spectaculaire uitzichten. Soms lijkt het alsof hier de tijd heeft stil gestaan. Het beroemdste klooster, dat vrijwel iedereen wel kent van foto's, is het klooster van Chor Virap. Gelegen op een heuvel met op de achtergrond de heilige berg Ararat, het nationaal symbool voor Armenië dat in Turkije ligt, is dit eeuwenoude klooster een van de meest fotogenieke bezienswaardigheden van Armenië. Maar ook het beroemde klooster van Geghard verdient uw bezoek. Dit klooster deels uitgehouwen in de rotsen is beroemd vanwege een geneeskrachtige bron en haar goede akoestiek. Ook rond het hooggelegen meer van Sevan vindt u eeuwenoude verstilde kloosters.

Naast de mooiste christelijke klooster vindt u in het landschap, zeker rond de hoofdstad Jerevan, ook vele wijngaarden. In de Bijbel staat vermeld, dat Noach nadat hij na de zondvloed met de ark op de berg Ararat geland was, hij daar wijnranken plantte. Sinds de oudheid is Armenië bekend door zijn wijnbouwers, die tot op de dag van vandaag volgens oude tradities werken. Vergeet dus niet tijdens uw bezoek aan Armenië te genieten van deze heerlijke wijnen. Wanneer u dit natuurrijke land het beste kunt bezoeken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Armenië is. Laat u verrassen door Armenië!