050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | China

Rondreis China - Kleurrijke pracht in een wereldrijk

Er is geen land ter wereld dat zo veel te bieden heeft als China. De rijkdom van de keizers in hun Verboden Stad gaat in Beijing vloeiend over in de meest moderne architectuur. Op uw rondreis door China wandelt u het ene moment in een prachtige tuin vlakbij Shanghai en het volgende moment ziet u varend over de Yangtze in alle rust de natuurschoon aan u voorbijgaan. Verbijsterd kijkt u tijdens uw vakantie in China naar de bijgelovige rituelen van de Chinezen om vervolgens te worden geroerd door de Tibetanen die hun boeddhisme vol overgave belijden. En als u de prachtige rijstvelden heeft gezien, geniet u ’s avonds nog meer van alle heerlijke gerechten die u voorgeschoteld worden.

Reis langs de vele Chinese culturele hoogtepunten

Een van de culturele hoogtepunten en bijzonderste bezienswaardigheden van China is het beroemde Terracottaleger: wat moet de eerste keizer van China, Qin Shihuang hebben bezield toen hij op jonge leeftijd al zijn graftombe in de buurt van Xi’an liet bouwen? De tombe zelf is nog niet geopend voor het publiek, maar zijn imponerende leger van meer dan 7.000 levensgrote terracottasoldaten kunt u gelukkig wel bewonderen. Natuurlijk maakt u ook een wandeling over de immense Chinese muur en bezoekt u de Verboden Stad. Uw SRC-reisleider in China vertelt u de mooiste verhalen over dit bijzondere gebied dat eeuwenlang alleen toegankelijk was voor de regerende keizers en hun hofhouding. Wandelend door het enorme complex kunt u zich een voorstelling maken van het decadente, maar strenge leven aan het hof. Breng tijdens uw groepsreis ook een bezoek aan de Tempel van het Witte Paard, de eerste boeddhistische tempel in China. Bekijk in het wereldberoemde Shaolin-klooster, de bakermat van kungfu, deze speciale gevechtskunst. Deze Chinese krijgskunst werd ontwikkeld als een tegenhanger voor meditatie, maar bleek ook van pas te komen wanneer de monniken werden aangevallen.

Maar niet alleen deze grootse bezienswaardigheden zijn een bezoek waard tijdens uw reis door China. Ten zuiden van Xi'an ligt bijvoorbeeld Kunming, de kleurrijke hoofdstad van de provincie Yunnan. De stad is een smeltkroes van culturen en bevindt zich middenin de prachtige Chinese natuur. Kunming is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Stenen Woud, u zult uw ogen uitkijken in dit bijzondere karstlandschap! Wilt u toch nog wat meer cultuur opsnuiven en heerlijk tot rust komen tijdens uw vakantie in China? De plaatsjes Tongli en Suzhou liggen in een waterrijkgebied en staan vol met prachtige traditionele huizen, theehuizen en restaurantjes: een paradijs op aarde!

Wat een reis naar China extra bijzonder maakt, naast alle culturele hoogtepunten, is het contact met de zeer hartelijke Chinezen. In iedere stad en ieder dorp zijn wel pleinen waar de mensen ’s avonds vol passie aan het dansen en zingen zijn. U hoeft er maar even bij te staan of u wordt uitgenodigd om mee te doen! Of loop over een van de vele kleurrijke markten, er is altijd wel iemand die graag een praatje maakt, of nog liever, even met u op de foto wil!

Ervaar traditie en razendsnelle evolutie tijdens uw China-reis

In China, ‘Het rijk van het midden’ moest De Grote Muur, ooit het symbool van een in zichzelf gekeerd rijk, bescherming bieden tegen barbaren. Maar de grote reus is ontwaakt en ondergaat enorme veranderingen. De woorden van Napoleon lijken waarheid te worden. Hij zei ooit: ‘Laat China slapen, want als China ontwaakt, zal de aarde schudden’. Ervaar tijdens uw culturele groepsreis het immense China: divers en indrukwekkend, met een schitterende natuur, een veelheid aan bevolkingsgroepen en een ongeëvenaard cultureel erfgoed. Het is ook een land vol tegenstellingen: in moderne steden als Shanghai en Beijing merkt u een razendsnelle evolutie, terwijl in de dorpjes nog het oude China en zijn eeuwenoude tradities bestaan. China bezit alle ingrediënten voor een geslaagde ontdekkingstocht. Wilt u een reis maken naar dit bijzondere land? Bekijk dan snel onze reizen naar China en reis mee naar deze eeuwenoude beschaving met een ambitieuze vernieuwingsdrang!

Boek uw rondreis naar China bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar China in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar China bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar China