050 - 3 123 123
Kosteloos annuleren
Geld retour, géén voucher
Kosteloos omboeken
U bent hier: Home | China
China - Het rijk van het midden

Reisadvies China

Informatie m.b.t het coronavirus en uw reis

Bekijk alle informatie over het coronavirus en uw SRC-vakantie. Deze informatie wordt indien nodig bijgewerkt aan de hand van nieuwe informatie.

Wilt u meer informatie over het huidige reisadvies van de overheid t.a.v. een vakantie in het buitenland, kijk dan op nederlandwereldwijd.nl.

Wilt u ook in deze tijd af en toe even wegdromen naar een mooi vakantieland, gewoon vanuit huis? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks reisinspiratie voor thuis. Met virtuele tours en stadswandelingen, lees-, kijk- en luistertips, blogs van onze reisleiders en heerlijke internationale recepten.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Veiligheid in China

In het algemeen zult u zich in China zeer veilig voelen, niemand die u lastig valt en ook ’s avonds kunt u gerust over straat lopen. Alleen zijn er, net als overal eigenlijk, zakkenrollers actief. Meestal bij drukke plekken zoals markten, maar bijvoorbeeld ook in de Verboden Keizerlijke Stad. Daarom raden wij u aan om tijdens uw vakantie zorgvuldig om te gaan met uw persoonlijke eigendommen als portemonnees, paspoorten, camera’s en sieraden. U kunt daarom het beste slechts kleine hoeveelheden cash geld pinnen, uw pinpas gescheiden bewaren van uw contante geld en waardevolle zaken in het hotel(kluisje) achterlaten of op uw lichaam te dragen. Sommige straatverkopers in China willen nog wel eens trucs uithalen met het teruggeven van wisselgeld. Het is daarom beter om bij uitgaven op straat gepast te betalen.

Actueel reisadvies voor China

Voordat u op reis gaat is het goed om het actuele reisadvies voor China te bekijken. Zo weet u zeker dat u veilig en vertrouwd op reis kunt gaan! Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor iedere bestemming, zo ook voor China, aan of het op dit moment veilig is er naartoe te reizen. Uiteraard houdt SRC Reizen dit advies nauwlettend in de gaten. Bekijk zelf het meest actuele reisadvies voor China op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u vragen over de veiligheid op uw vakantiebestemming? Neem gerust contact op met onze reisadviseurs.