050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | China

Beste reistijd China

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar China? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Voor een reis door een land groter dan heel Europa is het ook heel lastig om een reisadvies te geven. Per regio zijn de verschillen groot. U plant dan ook moeilijk om iedere regenbui heen. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden voor China zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar vergeet voor de koudere avonden een warme fleecetrui niet, en de paraplu heeft u ook dan vast wel een keer nodig.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor China per periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders

Voorjaar (maart, april en mei)
April en mei zijn uitstekende maanden voor een reis naar China. De temperaturen zijn aangenaam, er valt weinig regen en u reist buiten het toeristisch seizoen. De eerst week van mei is een ‘Golden Week’, dit betekent dat de Chinese bevolking vakantie heeft en als gevolg de prijzen stijgen en de vliegtuigen overvol zitten. U kunt dus het beste niet de eerste week van mei naar China reizen.

Zomer (juni, juli en augustus)
Het noordoosten van China kent hete, droge zomers. Centraal- en Zuid-China hebben juist allebei vochtige, hete zomers. De Chinezen zelf hebben in deze periode ook vakantie. De zomer is dus een minder geschikte tijd om een reis naar China te maken.

Najaar (september, oktober en november)
September en oktober zijn beide uiterst geschikte maanden voor een reis naar China. De temperaturen zijn weer iets gedaald, er valt weinig regen en het valt buiten het toeristisch seizoen. Ook voor de eerste week van oktober geldt dat het een ‘Golden Week’ is en daarom een minder geschikte week is om in China te zijn.

Winter (december, januari en februari)
De winters in het noordoosten van China zijn lang en koud. De winters van Centraal-China zijn juist te vergelijken met de winters van Nederland. Het zuidwesten kent juist korte en koele winters. Dit is een minder geschikte reisperiode.