050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ethiopië

Rondreis Ethiopië - Een keizerlijk land met kleurrijke religieuze festivals

Ethiopië is een unieke Afrikaanse bestemming met een boeiende cultuur en geschiedenis. Het zal wellicht niet hoog op uw bucketlist staan, maar een rondreis door Ethiopië is toch echt een must! Hier ziet u de monumenten van het mysterieuze Aksum, stille getuigen van het rijke glorieuze verleden van het koninkrijk van Aksum, dat in de beginjaren van onze jaartelling hoogtij vierde. Maar ook de uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela zijn ongelofelijke voorbeelden van de vroegere bouwkunst. Maar Ethiopië heeft veel meer! Op uw culturele groepsreis door Ethiopië ontdekt u uitgestrekte meren, imposante bergen, grootse watervallen en ander bijzonder natuurschoon. De kleurrijke bevolking die u ontmoet in de dorpen die u doorkruist, maken uw vakantie compleet. Dit is een land om in uw hart te sluiten: gaat u mee op reis naar Ethiopië?

Een rondreis door Ethiopië is verrassend afwisselend

Wie nog nooit in Ethiopië is geweest, zal bij het horen van zijn naam niet direct denken aan een groen land vol bergen en wuivende graanvelden. Dit voormalige keizerrijk is dan ook met geen enkel ander Afrikaans land te vergelijken! Ethiopië heeft zo veel te bieden! Tijdens uw rondreis door Ethiopië maakt u de ene dag een boottocht over het prachtige Tanameer, waarin eilanden liggen die zeker al 500 jaar worden bewoond door monniken van de Ethiopisch-orthodoxe kerk. In afgelegen kloosters bewaken ze kerkschatten en schatten van vroegere Ethiopische keizers. Hier zijn ook prachtige oude kerken te vinden, die nog niet zo lang geleden ontdekt zijn.

Een andere dag, als u de kastelen van de oude koningsstad Gondar bezoekt, lijkt het alsof u in Frankrijk bent. Uw bezoek aan Lalibela zal zeker een hoogtepunt van uw groepsreis door Ethiopië zijn! In deze afgelegen, heilige plaats hangt een mystieke sfeer die onbeschrijfelijk is. De architectuur van de elf rotskerken is echt uniek. De kerken zijn door ondergrondse, met gezangen gevulde gangen, wandelpaden en trappen met elkaar verbonden. Niet voor niets wordt Lalibela ook wel 'het achtste wereldwonder' en ‘het Petra van Afrika’ genoemd!

Weer wat dagen later wandelt u door ‘het echte Afrika’ in het Nech Sar National Park vol zebra's, nijlpaarden en bavianen en met adembenemende uitzichten. Het oeroude Semiengebergte, met een piek van wel 4.543 meter, heeft unieke vegetatie. Dit is een van de andere vele natuurlijke hoogtepunten op uw rondreis door Ethiopië. Door de unieke en indrukwekkende flora en fauna van deze 'Afrikaanse alpen’ staat het park op de werelderfgoed van UNESCO. Als u door de mooie natuur wandelt, staat u zomaar oog in oog met de bijzondere gelada-apen. U kunt makkelijk dichtbij komen: ze gaan onverstoord door met het verzamelen van hun lievelingsvoedsel, gras. En op een tocht over het beroemde Tanameer en het schilderachtige Chamomeer ziet u mogelijk krokodillen, nijlpaarden, visarenden en pelikanen. De onverschrokken vissers lijken zich niks aan te trekken van de gevaarlijke dieren!

Ontdek kleurrijke diversiteit op uw reis door Ethiopië

Op uw rondreis door Ethiopië zult u merken dat het zuiden van het land totaal anders is dan het noorden. Dit is het gebied van de etnische diversiteit en de stammen. Hier bekijkt u geen kerken, maar maakt u kennis met de bevolking. Bij de mensen thuis ziet u hoe ze leven, hoe ze de vis van de vismarkt bereiden. De dorpjes zijn geweldig. Overal zie je koeien en schapen op de weg. De bus moet uitwijken voor karren die door ezeltjes en koeien getrokken worden. Auto’s ziet u weinig. De kans dat u een processie ziet met trotse Ethiopiërs die zijn uitgedost in prachtige, witte kleding, is juist wel weer groot.

Want in Aksum kunt u in november en januari getuigen zijn van kleurrijke religieuze festivals. Aksum is een stad vol indrukwekkende monumenten zoals grootse obelisken, eeuwenoude kerken en de restanten van het paleis van de koningin van Sheba. In deze oeroude religieuze stad worden de belangrijkste kerkelijke festivals gevierd. Zoals bijvoorbeeld Timkat, het belangrijkste religieuze festival van het land. Het is de Ethiopisch-orthodoxe equivalent van Driekoningen en wordt jaarlijks op 19 januari gevierd. De doop van Johannes de Doper wordt onder andere herdacht. Vanuit de wijde omgeving stromen mensen naar centrale plaatsen in Aksum om hun belangrijkste feestdag te vieren. De kleurrijke processies van de vele priesters in witte gewaden en de bisschoppen met gouden versierselen is erg indrukwekkend. Een unieke ervaring die uw reis door Ethiopië extra bijzonder en compleet maakt!

Bij Ethiopië denken de meeste mensen niet direct aan een vakantiebestemming. Veel mensen zien bij het land vooral beelden van droogte, stoffigheid en de hongersnood van de jaren tachtig. Geheel onterecht! Ethiopië is een unieke en groene (!) Afrikaanse bestemming met een boeiende cultuur en interessante geschiedenis. Ethiopië is verrassend. Bent u enthousiast geworden en wilt u een reis naar dit bijzondere land boeken? Verdiep u dan goed in de beste reistijd voor Ethiopië en de praktische informatie over Ethiopië. Zo komt u tijdens uw vakantie niet voor verrassingen te staan en kunt u optimaal genieten van het reizen door Ethiopië!

Boek uw rondreis naar Ethiopië bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Ethiopië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een rondreis door Ethiopië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Ethiopië