050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ethiopië

Beste reistijd Ethiopië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Ethiopië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u een groot festival meemaken waardoor de reisperiode wat drukker is of wilt u juist in een wat rustiger periode gaan. Ook de gemiddelde temperatuur is moeilijk te omschrijven omdat dit zeer afhankelijk is van de plaats, waar u verblijft.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reistijd voor Ethiopië, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Januari, februari en maart:
dit zijn de droge en warme maanden in Ethiopië. Deze maanden zijn zeer populair en daardoor drukker om te reizen. Ook het Timket-festival is altijd in januari, een zeer bijzonder festival wat prachtig is om mee te maken.

April, mei, juni, juli, augustus en september:
krachtig regenseizoen waarbij het soms dagen achter elkaar kan regenen. Tijdens deze maanden is het niet verstandig om naar Ethiopië te gaan.

Oktober, november en december:
dit zijn weer goede maanden om een rondreis te maken. Op 30 november vindt het Sint Marian van Zion-festival in Axum plaats dat een onvergetelijke indruk op mensen achterlaat.