050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ethiopië

Reisinformatie Ethiopië

Veel mensen denken bij Ethiopië vooral aan hongersnood en stoffige droogte. Geheel onterecht! Ethiopië is een unieke en groene Afrikaanse bestemming met een boeiende cultuur en interessante geschiedenis. Het historische noorden ‘pakt uit’ met kloosters, de middeleeuwse kastelen van Gondar, ‘het Petra van Afrika’ in Lalibela en de stèles van Aksum. Op de eilandjes in het Tanameer worden prachtige schatten van de Ethiopisch-orthodoxe Kerk bewaard. Het zuiden van Ethiopië is het gebied van de etnische diversiteit: hier leven verschillende kleurrijke animistische stammen. Hier vindt u ook meer dan voldoende natuurschoon, met veel inheemse diersoorten en ‘echt Afrikaans wild’. Ethiopië, de bakermat van de mensheid en van koffie, is een land dat u in uw hart zult sluiten! Ervaar het!

Vanaf de prehistorie heeft Ethiopië zich zelfstandig en met nauwelijks invloeden van buiten ontwikkeld. De historicus Edward Gibbon schreef in een van zijn boeken: 'Aan alle kanten omringd door de vijanden van hun geloof, sliepen de Ethiopiërs bijna duizend jaar, zich niet bewust van de rest van de wereld, die hen eveneens vergeten had'. Het tijdperk van de kolonisatie ging grotendeels aan Ethiopië voorbij. De Europeanen kwamen er pas laat achter dat in de oosthoek van Afrika een christelijke gemeenschap woonde, die overigens nauwelijks banden onderhield met de Rooms-katholieke Kerk. Ethiopië groeide uit tot een machtig keizerrijk. De grondlegger van dit rijk was Menelik I, een zoon van de koningin van Sheba.

Deze historische gebeurtenissen zijn van grote invloed geweest op het culturele erfgoed, wat reizigers nu kunnen bewonderen in Ethiopië. In tegenstelling tot andere Afrikaanse landen heeft Ethiopië veel meer te bieden dan wildparken en een prachtige natuur. In groene gebieden staan imposante ruïnes van kastelen uit de periode van de keizers, die in Schotland niet zouden misstaan. En wie associeert Ethiopië met kerken, rijk gedecoreerd met kleurige fresco’s?

Dus laat u verrassen door de veelzijdige bezienswaardigheden van Ethiopië, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste tijd voor uw reis en lees de praktische informatie over dit Afrikaanse land? Dan staat niet een avontuurlijke vakantie in Ethiopië u meer in de weg!