050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
U bent hier: Home | Georgië

Rondreis Georgië - Ontdek het land van de wijnen

Op reis in Georgië vindt u een perfecte combinatie van indrukwekkende natuur en eeuwenoude cultuur. Het land bezit een schat aan verstilde kerken en kloosters, zoals de bijzondere Drie-eenheidskerk van Gergeti en de Svetitskhoveli-kathedraal, waar volgende overlevering de lijkwade van Christus begraven ligt. Daarnaast wordt Georgië gekenmerkt de adembenemende Kaukasische bergpartijen. Laat u meeslepen tijdens een intrigerende groepsreis door Georgië en ontdek de mooie hoofdstad Tbilisi, pittoreske dorpjes, zoals Signagi en Kazbegi, overweldigende vergezichten en ontmoet bovenal de warme en innemende bevolking!

Proef de geschiedenis van Georgië

De Georgische wijn bestaat al zolang er Georgiërs op aarde zijn. Bij archeologische opgravingen werden er stenen druivenpersen gevonden die stamden uit drieduizend voor Christus. Tijdens reis vertelt uw SRC-reisleider in Georgië u over de wijn, het wijn drinken, en de toastrituelen die al eeuwenlang verbonden zijn met Georgië. De heilige Nino, een Cappadocische non die het christendom naar Georgië bracht, zou het land zijn binnengetrokken met een kruis gemaakt van twee wijnstokken en in de hoofdstad Tbilisi ligt een wijnstraat. De weg was vroeger de stadspoort naar Kachetië, de wijnstreek van Georgië. Op deze route brachten handelaren de wijn naar de stad en hier kwamen de inwoners van Tbilisi bijeen om te feesten en wijn te proeven in de oude doekanies, de wijnwinkels.

Een bezoek aan de wijnregio Kakheti is vanwege deze geschiedenis dan ook niet te missen tijdens uw rondreis door Georgië! Op vakantie in wijnland Georgië proeft u de heerlijkste wijnen tijdens een wijnproeverij. Na de proeverij snapt u precies waarom de Georgische wijnen wereldwijd zo goed bekend staan!

Reis door de Kaukasus van Georgië

In de Kaukasus liggen de mooiste bezienswaardigheden van Georgië. Historische en pittoreske dorpjes worden afgewisseld met de wilde rivier de Tergi en kronkelende bergweggetjes. Rij tijdens uw reis over de beroemde Georgian Military Highway, een tweebaasweg die door de bergen slingert en u naar het wintersportplaatsje Kazbegi voert, aan de voet van de 5.000 meter hoge berg de Kazbeg. In deze regio ziet u echt hoe oogverblindend mooi dit land aan de Zwarte Zee is. Vanaf het dorpje Kazbegi aan de voet van de Kazbek, rijdt u tijdens uw reis door Georgië per 4-wheel drive naar de Drie-eenheidskerk van Gergeti die op 2.170 meter hoogte ligt. Van hieruit heeft u een weergaloos uitzicht op de besneeuwde toppen van Kaukasus!

Een reis door Georgië met SRC Reizen is een aaneenschakeling van adembenemend natuurschoon en bijzondere geschiedenis. Bekijk onze reizen door Georgië en verdiep u in de praktische informatie over Georgië en misschien reist u straks met een SRC-reisleider door het land van de wijnen!