050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Georgië

Rondreis Georgië - Ontdek het land van Jason, kloosters en wijnen

Georgië wordt gezien als een van de meest gastvrije landen ter wereld: elke bezoeker wordt door de bevolking gezien als een geschenk van God. Het land behoort tot de oudste christelijke landen ter wereld en herbergt een schat aan verstilde kerken, die zijn gebouwd in harmonie met de adembenemende, bergachtige omgeving. Op een rondreis in Georgië kunt u deze perfecte combinatie van indrukwekkende natuur en eeuwenoude cultuur zelf ontdekken.

U reist naar eeuwenoude kerken en kloosters, zoals de bijzondere Drie-eenheidskerk van Gergeti en de Svetitskhoveli-kathedraal, waar volgende overlevering de lijkwade van Christus begraven ligt. Daarnaast geniet u van de adembenemende Kaukasische bergpartijen en proeft u de verrukkelijke Georgische wijnen. Laat u meeslepen tijdens een intrigerende groepsreis door Georgië en ontdek de mooie hoofdstad Tbilisi, pittoreske dorpjes, zoals Signagi en Kazbegi, overweldigende vergezichten en ontmoet bovenal de warme en innemende bevolking!

Aaneenschakeling van highlights op uw groepsreis Georgië

Verscholen tussen de Zwarte en Kaspische Zee, aan de voet van de Kaukasus, ligt het betoverende Georgië. Naast dat andere, o zo mooie land: Armenië. De geschiedenis van beiden landen reikt ver. Georgië is het land van het goud: volgens de traditie vindt de mythe van Jason en het Gulden Vlies hier zijn oorsprong. Op zoek naar het Gulden Vlies belandde Jason in Colchis, het gebied dat we nu Georgië noemen. Daar trof hij mensen aan die met schapenvellen goud uit de rivieren wonnen... Tijdens uw rondreis door Georgië gaat u geen goud vinden, maar wel een schat aan prachtige bezienswaardigheden, die u zullen verrassen.

Zo is de Georgische hoofdstad die aan drie kanten omringd wordt door bergen een sfeervolle mengelmoes van stijlen. Het hart van de stad is de Roestavelistraat, een promenade met duurdere winkels en restaurants. Moderne gebouwen worden afgewisseld met karakteristieke houten huizen met prachtige elegante balkons. De grote, kleurrijke mozaïeken die verspreid zijn door de stad zijn nog bewijzen van de Sovjettijd. In het Georgisch Staatsmuseum kunt u de eeuwenoude goud- en zilvercollecties en de mooie iconen en fresco’s bewonderen. Ook Kutaisi, de op één na grootste stad van het land en zetel van het parlement, is het bezoeken zeker waard. Voordat Tbilisi tot hoofdstad werd benoemd, was Kutaisi dat.

Net buiten Kutaisi kunt u tijdens uw rondreis in Georgië een bezoek brengen aan het Gelati-klooster, een van de oudste christelijke academies van Europ. De unieke muurschilderingen op de hoge muren zorgen voor een indrukwekkende ervaring. Net als de nabijgelegen 11e-eeuwse Bagratikerk, staat het Gelati-klooster op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op deze aansprekende lijst staat ook Uplistsikhe de fascinerende Georgische holenstad, waar ongeveer 1.000 voor Christus de inwoners grotten uit de rotsen begonnen te hakken. Deze grotten dienden als woningen, maar werden ook gebruikt voor openbare functies. De zo gecreëerde hollenstad was een bijna onneembare vesting en door de ligging aan de Zijderoute kon Uplistsikhe uitgroeien tot een belangrijke stad met zo’n 5.000 inwoners. Met recht een must see op uw groeprsreis in Georgië.

Bewonder de Kaukasus tijdens een rondreis in Georgië

In de Kaukasus liggen de mooiste bezienswaardigheden van Georgië. Historische en pittoreske dorpjes worden afgewisseld met de wilde rivier de Tergi en kronkelende bergweggetjes. Rij tijdens uw rondreis door Georgië over de beroemde Georgian Military Highway, een tweebaasweg die door de bergen slingert en u naar het wintersportplaatsje Kazbegi voert, aan de voet van de 5.000 meter hoge berg de Kazbeg. In deze regio ziet u echt hoe oogverblindend mooi dit land aan de Zwarte Zee is. Vanaf het dorpje Kazbegi aan de voet van de Kazbek, rijdt u tijdens uw groepsreis door Georgië met een 4-wheel drive naar de Drie-eenheidskerk van Gergeti die op 2.170 meter hoogte ligt. Van hieruit heeft u een weergaloos uitzicht op de besneeuwde toppen van Kaukasus!

De Drie-eenheidskerk van Gergeti werd in de 14e en 15e eeuw op deze weergaloos mooie plek opgetrokken uit lokaal natuursteen. Soms gehuld in mistflarden lijket het hierdoor te versmelten met deomgeving. Het complex dat bestaat uit een koepelkerk, een klokkentoren en een bijgebouw was door de afgelegenlocatie in tijden van gevaar een veilige beaarplaats voor relikwieën zoals het kruis van de Heilige Nina. Juist door uw bezoek aan deze en andere biijzondere locaties wordt uw rondreis door Georgië met SRC Reizen een aaneenschakeling van adembenemend natuurschoon en bijzondere geschiedenis. Dus verdiep u in de praktische informatie over Georgië en misschien reist u straks met een SRC-reisleider door het land van de wijnen!

Proef wijn tijdens een Georgië-rondreis

De Georgische wijn bestaat al zolang er Georgiërs op aarde zijn. Bij archeologische opgravingen werden er stenen druivenpersen gevonden die stamden uit drieduizend voor Christus. Tijdens uw Georgië-rondreis vertelt uw reisleider in Georgië u over de wijn, het wijn drinken, en de toastrituelen die al eeuwenlang verbonden zijn met Georgië. De heilige Nino, een Cappadocische non die het christendom naar Georgië bracht, zou het land zijn binnengetrokken met een kruis gemaakt van twee wijnstokken en in de hoofdstad Tbilisi ligt een wijnstraat. De weg was vroeger de stadspoort naar Kachetië, de wijnstreek van Georgië. Op deze route brachten handelaren de wijn naar de stad en hier kwamen de inwoners van Tbilisi bijeen om te feesten en wijn te proeven in de oude doekanies, de wijnwinkels. Een bezoek aan de wijnregio Kakheti is vanwege deze geschiedenis dan ook niet te missen tijdens uw rondreis door Georgië! Op uw vakantie in Georgië proeft u de heerlijkste wijnen tijdens een wijnproeverij. Na de proeverij snapt u precies waarom de Georgische wijnen wereldwijd zo goed bekend staan!

Culturele rondreizen naar Georgië boeken bij SRC Reizen

Wilt u rondreizen door Georgië? Al 39 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van onder andere culturele groepsrondreizen naar Georgië. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Georgië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek uw rondreis door Georgië bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!


Bekijk de digitale brochure Georgië

Bekijk alle reizen naar Georgië