050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Suriname

Rondreis Suriname - Avontuur in het tropisch regenwoud

Suriname is een heerlijk vakantieland met een betoverende ongerepte natuur, inheemse stammen en een smeltkroes van culturen. Een ideale mix voor een groepsrondreis of individuele reis met een vleugje avontuur. Een rondreis door Suriname combineert het beste van de Surinaamse cultuur met de prachtige flora en fauna van het Amazoneregenwoud. U ontdekt natuurlijk de monumentale pracht van Paramaribo en maakt kennis met de verschillende bevolkingsgroepen die Suriname haar unieke uiterlijk geven!

Reizen is genieten in Suriname

De Surinamers noemen hun land ‘Switi Sranan’, ‘mijn heerlijke Suriname’. En die liefde voor hun heerlijke land delen ze vol trots met u. Bij de Surinamers staat de deur altijd open voor onverwacht bezoek. U wordt op uw individuele- of groepsreis in Suriname dan ook gastvrij ontvangen door de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen als hindoestanen, Chinezen, joden, Javanen en ‘boeroes’, die hier al eeuwenlang in harmonie samenleven. Al deze volkeren hebben hun eigen taal, gewoontes en religie, en geven zo kleur aan de Surinaamse samenleving. Dit vindt u bijvoorbeeld terug in de exotische Surinaamse keuken met gerechten als roti en moksie metie. Deze culinaire specialiteiten zijn al reden genoeg om een reis naar Suriname te maken! Op onze groepsrondreis leert u, tijdens een kookworkshop van een Surinaamse kok die twee dagen bij de groep verblijft, de fijne kneepjes van de smakelijke Surinaamse keuken. Een feest voor de inwendige mens!

Ontdek cultuur op uw Suriname-reis

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, is het startpunt van uw groepsreis of individuele reis door Suriname. Hier ontdekt u de sporen van onze koloniale geschiedenis, bijvoorbeeld in Nederlandse straatnamen als de Heerenstraat en de Gravenstraat. De karakteristieke koloniale houten huizen en de ruim opgezette straten geven de stad een bijzondere uitstraling. De historische binnenstad van Paramaribo prijkt dan ook terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: de houten koloniale gebouwen zijn zeer bijzonder. Echt indrukwekkend is de 19e-eeuwse St.Petrus- en Pauluskathedraal: een van de grootste houten gebouwen ter wereld. Een van de opvallendste stenen gebouwen in Paramaribo is Fort Zeelandia. Een trots fort, dat Suriname moest beschermen tegen buitenlandse aanvallen. Het fort is schitterend gerestaureerd en een bezoek eraan is een must tijdens uw rondreis. Het fort dient tegenwoordig als museum, waar u alles kunt leren over de Surinaamse geschiedenis. SRC-reisleider in Suriname vertelt u natuurlijk ook graag meer over de geschiedenis van dit tropische eiland.

Buiten de hoofdstad ontdekt u het ongerepte regenwoud, de exotische planten, wilde stroomversnellingen, grote rivieren en bergachtige gebieden van Suriname. Ongeveer negentig procent van het land is bedekt met tropisch regenwoud. Orchideeën, fruitbomen, kleurrijke vlinders en indrukwekkende reuzenschildpadden: Suriname herbergt een schat aan overweldigend mooie flora en fauna. U maakt tijdens uw reis door de voorheen geïsoleerde binnenlanden kennis met de inheemse cultuur van het land. Hier verblijft u op Isadou, een eiland midden in het Amazoneregenwoud. Dit is het woongebied van de Saramaccaners, de grootste groep ‘marrons’, afstammelingen van gevluchte slaven. Ook de mooiste bezienswaardigheden van Suriname, zoals de prachtige natuurgebieden Bigi Pan en Galibi zijn van een ongekende schoonheid en mag u niet missen op uw Suriname-reis.

Of u nu een individuele reis of een groepsreis maakt, tijdens uw reis naar Suriname is alles voor u geregeld! U overnacht op de mooiste locaties en maakt onder begeleiding van een reisleider of een gids vanuit Paramaribo prachtige excursies. We hebben de mooiste route voor u uitgestippeld zodat u alle hoogtepunten van Suriname ziet. Maar daarnaast is er ook tijd voor een ontspannen excursie per fiets door de oude plantages in het Commewijnegebied of een boottocht over de Suriname-rivier. Kortom, een rondreis door Suriname is een goede combinatie van de belangrijke bezienswaardigheden, het koloniale verleden, het Amazonegebied en ontspanning. Ga mee en ontdek de culturele en natuurlijke schatten van dit wonderschone land!

Boek uw rondreis naar Suriname bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Suriname in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of een privéreis naar Suriname bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!