U bent hier: Home | Suriname

Rondreis Suriname - Avontuur in het tropisch regenwoud

Suriname is een heerlijk vakantieland met een betoverende ongerepte natuur, inheemse stammen en een smeltkroes van culturen. Een ideale mix voor een perfecte groepsrondreis of privéreis met een vleugje avontuur. Een rondreis door dit bijzondere Latijns-Amerikaanse land combineert het beste van de Surinaamse cultuur met de prachtige flora en fauna van het Amazoneregenwoud. U ontdekt natuurlijk de monumentale pracht van Paramaribo en maakt kennis met de verschillende bevolkingsgroepen die Suriname haar unieke uiterlijk geven!

Reizen is genieten in Suriname

De Surinamers noemen hun land ‘Switi Sranan’, ‘mijn heerlijke Suriname’. En die liefde voor hun heerlijke land delen ze vol trots met u. Bij de Surinamers staat de deur altijd open voor onverwacht bezoek. U wordt dan ook op uw reis gastvrij ontvangen door de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen als hindoestanen, Chinezen, joden, Javanen en ‘boeroes’, die hier al eeuwenlang in harmonie samenleven. Al deze volkeren hebben hun eigen taal, gewoontes en religie, en geven zo kleur aan de Surinaamse samenleving. Dit vindt u bijvoorbeeld terug in de exotische Surinaamse keuken met gerechten als roti en moksie metie. Deze culinaire specialiteiten zijn al reden genoeg om op reis te gaan naar Suriname! Op onze groepsrondreis leert u, tijdens een kookworkshop van een Surinaamse kok die twee dagen bij de groep verblijft, de fijne kneepjes van de smakelijke Surinaamse keuken. Een feest voor de inwendige mens!

Ontdek cultuur op uw Suriname-reis

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, is het startpunt van een privéreis of groepsreis. Hier ontdekt u de sporen van onze koloniale geschiedenis, bijvoorbeeld in Nederlandse straatnamen als de Heerenstraat en de Gravenstraat. De karakteristieke koloniale houten huizen en de ruim opgezette straten geven de stad een bijzondere uitstraling. De historische binnenstad van Paramaribo prijkt dan ook terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: de houten koloniale gebouwen zijn zeer bijzonder. Echt indrukwekkend is de 19e-eeuwse St.Petrus- en Pauluskathedraal: een van de grootste houten gebouwen ter wereld. Een van de opvallendste stenen gebouwen in Paramaribo is Fort Zeelandia. Een trots fort, dat Suriname moest beschermen tegen buitenlandse aanvallen. Het fort is schitterend gerestaureerd en een bezoek eraan is een must tijdens uw rondreis. Het fort dient tegenwoordig als museum, waar u alles kunt leren over de Surinaamse geschiedenis.

Buiten de hoofdstad ontdekt u het ongerepte regenwoud, de exotische planten, wilde stroomversnellingen, grote rivieren en bergachtige gebieden van Suriname. Ongeveer negentig procent van het land is bedekt met tropisch regenwoud. Orchideeën, fruitbomen, kleurrijke vlinders en indrukwekkende reuzenschildpadden: Suriname herbergt een schat aan overweldigend mooie flora en fauna. U maakt tijdens uw reis door de voorheen geïsoleerde binnenlanden kennis met de inheemse cultuur van het land. Hier verblijft u op Isadou, een eiland midden in het Amazoneregenwoud. Dit is het woongebied van de Saramaccaners, de grootste groep ‘marrons’, afstammelingen van gevluchte slaven. Ook de prachtige natuurgebieden Bigi Pan en Galibi zijn van een ongekende schoonheid en mag u niet missen op uw Suriname-reis.

Tijdens een privéreis of groepsrondreis in Suriname is alles voor u geregeld! U overnacht op de mooiste locaties en maakt onder begeleiding van een reisleider of een gids vanuit Paramaribo prachtige excursies. We hebben de mooiste route voor u uitgestippeld zodat u alle hoogtepunten van Suriname ziet. Maar daarnaast is er ook tijd voor een ontspannen excursie per fiets door de oude plantages in het Commewijnegebied of een boottocht over de Suriname-rivier. Kortom, een rondreis door Suriname is een goede combinatie van de belangrijke bezienswaardigheden, het koloniale verleden, het Amazonegebied en ontspanning. Ga mee en ontdek de culturele en natuurlijke schatten van dit wonderschone land!