050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Suriname
Suriname - Een smeltkroes van culturen

Reisinformatie Suriname

Suriname is een Zuid-Amerikaans land met het Nederlands als de officiële voertaal. Er zijn weinig landen die zo veel verschillende bevolkingsgroepen hebben als Suriname. Creolen, Hindoestanen, Javanen, inheemse indianen, bosnegers en Chinezen: allemaal hebben ze hun eigen taal, gewoonten en religie, en allemaal leven ze vreedzaam naast elkaar. Een bezoek aan Suriname staat dan ook garant voor veelzijdigheid!

De hoofdstad Paramaribo is getuige van de koloniale geschiedenis. De karakteristieke koloniale houten huizen en straten geven de stad een bijzondere uitstraling. Buiten Paramaribo treft u ongerepte natuur aan. Ongeveer negentig procent van het land is bedekt met tropisch regenwoud en maakt daarmee een groot deel uit van de bezienswaardigheden van Suriname. Orchideeën, fruitbomen, kleurrijke vlinders en indrukwekkende reuzenschildpadden: Suriname herbergt een schat aan prachtige flora en fauna. Bij de Surinamers staat de deur altijd open voor onverwacht bezoek. De exotische Surinaamse keuken met gerechten als roti en moksie metie is al een reden op zich om het land te bezoeken!

Proef de culturele diversiteit en laat u inspireren door een reis naar Suriname! Onze reisleider adviseert u graag over de beste reistijd naar Suriname. Wanneer gaat u genieten in deze culturele smeltkroes?

Algemene informatie

Hoofdstad Paramaribo
Staatsvorm Presidentiële republiek
Oppervlakte 163.820 km²
Aantal inwoners ca. 585.824
Bevolkingsdichtheid ca. 3,6 per km²
Officiële taal Nederlands
Overige talen Hindi, Javaans, Sranang Tongo (Taki-Taki), Saramakkaans, Engels
Religies Hindoeïstisch 27,4%, islamitisch 19,6%, katholiek 22,8%, protestants 25,2%, natuurreligies 5%