050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Suriname
Suriname - Een smeltkroes van culturen

Beste reistijd Suriname

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Suriname? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda.

Klimaat in Suriname

In Suriname is het altijd warm en wat vochtig, maar er zijn wel degelijk een meer drogere en een nattere periode te onderscheiden. Daarnaast kunt u in het natuurreservaat Galibi tussen februari en juli getuige zijn van zeeschildpadden die hun eieren leggen. Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Suriname. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Paramaribo

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

C

25

26

26

26

26

26

26

27

28

28

27

26

mm

208

142

155

213

297

297

231

178

91

91

119

186

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Suriname per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april en mei)
In deze maanden kunt u genieten van aangename temperaturen en is het minder druk qua toerisme. Dit is ook het zeeschildpadden legseizoen in het natuurreservaat Galibi.

Zomer (juni, juli en augustus)
Ook nu zijn de dagtemperaturen aangenaam, het legseizoen van de zeeschildpadden nadert zijn einde.

Najaar (september en oktober)
Het kan in deze maanden overdag warm worden, maar het is over het algemeen minder druk met toeristen dan in het voorjaar.

Winter (november, december, januari en februari)
Dit is de beste reisperiode met aangename temperaturen: het is dan niet te warm en er valt niet te veel regen.