050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Dubai, Abu Dhabi en Oman: een wereld van verschil

Door reisleidster Claudia | 18-11-2022

In Nederland hebben we de uitdrukking “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. In Dubai en Abu Dhabi is het het beste om die gedachte helemaal los laten. In deze twee Emiraten, die onderdeel uitmaken van de Verenigde Arabische Emiraten, is niets gewoon en nooit iets gek genoeg. Graag geef ik hier een paar voorbeelden van.

Doe maar gek in Dubai

Het hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai, genaamd Burj Khalifa, en is bijna 830 meter hoog. Vanaf de 124ste verdieping op een hoogte van 420 meter heeft u een uitzicht van 360 graden over heel Dubai. Het is prachtig om daar tegen zonsondergang naartoe te gaan en de skyline langzaam te zien veranderen in spectaculaire zee van licht.

Dubai heeft ook het Museum Of The Future, waar u kunt ervaren hoe de wereld er over 50 jaar uit zal zien. Het museum is verdeeld in verschillende secties van futuristische mindfulness tot de modernste technologische snufjes en Artificial Intelligence.

Voor de kust van Dubai zijn kunstmatige eilanden gecreëerd. Eén daarvan is The Palm, aangelegd in de vorm van de bladeren van een palmboom. Over de ‘stam’ van The Palm rijdt een monorail naar Atlantis, een 5-sterren hotel waarin het enorme aquarium, The Lost Chambers, is aangelegd. Een andere eilandengroep, The World, is zo geformeerd dat wanneer u er van bovenaf op zou kijken het is alsof u naar de kaart van de wereld kijkt.

Mocht u het warme weer van Dubai willen combineren met winterse kou, dan kunt u zowel een duik nemen in de Perzische Golf als een bezoekje brengen aan het overdekte skicentrum met echte sneeuw in Mall of Emirates.

Wilt u meer weten over Dubai? Ik heb nog veel meer informatie en tips voor u. Bekijk de webinar en beluister de podcast over Dubai, die ik samen met Columbus Travel-hoofdredactur Mark maakte, voor veel meer inspiratie!

Imposante kunst en architectuur Abu Dhabi

In Abu Dhabi, gelegen naast Dubai, is in 2017 het Louvre Museum geopend, dat is samengesteld uit een aantal expositiezalen waarboven het dak, dat bestaat uit een grote koepel, lijkt te zweven. In de koepel bevinden zich kleine openingen, mashrabiya, die het zonlicht gefilterd doorlaten. Het museum is opgedeeld in chronologische volgorde en vangt aan met het begin van de beschaving en eindigt bij hedendaagse en moderne kunst. De opstellingen van de voorwerpen, de lichtval en de sfeer van het museum zijn adembenemend! Enkele van de toekomstige buren zijn het Guggenheim Museum en het Nationaal Museum Zayed, dat zich zal richten op de geschiedenis, cultuur en economische transformatie van de Verenigde Arabische Emiraten.

Arabisch sprookjesland Oman

Hoe groot is vervolgens de tegenstelling om naar buurland Oman door te reizen en u plotseling te bevinden in een Arabisch sprookjesland. Hier lijkt het alsof de tijd stil staat en kunt u de rust ervaren die uitgaat van dit land. Oude woestijnkastelen bezoeken, zwemmen in oases, genieten van de natuur in de wadi’s en een spectaculaire zonsondergang en zonsopkomst meemaken bovenop de berg Jebel Shams zijn een paar voorbeelden waar Oman zijn bezoekers mee verrast. In Nizwa, waar elke vrijdag een grote markt wordt gehouden, komen de woestijnbewoners samen om hun vee te verkopen. Vrouwen in exotische gewaden met gezichtsmaskers voor maken de dienst uit. Zij zijn de baas over het huishouden waartoe ook de dieren behoren.

Uiteraard kunt u in Oman niet om een bezoek aan de woestijn heen. Laat u in een comfortabele jeep door de woestijn rijden en overnacht in een hotelkampement waar u ’s nachts kunt genieten van de eindeloze sterrenhemel.

De bevolking van Oman is uitermate vriendelijk, goed opgeleid en u kunt makkelijk met hen in contact komen. Hoe mooi is het om met elkaar ervaringen uit te wisselen en te bemerken dat u, ondanks dat u uit ‘verschillende werelden’ komt toch veel overeenkomsten hebt.

Reis mee naar Dubai en Oman

Voelt u er iets voor om een reis te maken naar de hypermoderne wereld van Dubai en Abu Dhabi en vervolgens over te stappen naar de rust van het Arabische sprookjesland Oman? Ik hoop u dan binnenkort tegen te komen op de reis Uniek Dubai en Oman!

Meer reisverhalen

Reisleidster Claudia Vosman
In Dubai en Abu Dhabi is niets gewoon en nooit iets gek genoeg!