050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

Drents Museum

Het Drents Museum toont de bezoeker in prachtige wisselende tentoonstellingen én in de vaste collectie een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireert het museum jong en oud. In 2011 werd het museum uitgebreid met een nieuwe museumvleugel naar ontwerp van de internationaal gerenommeerde architect Erick van Egeraat. Sinds de heropening staat het Drents Museum bekend als een van de belangrijkste trekpleisters van het noorden van Nederland.

drents-museum-nubië.jpg
Drents Museum
Te zien t/m 5 mei 2019
Nubië - Land van de zwarte farao’s
Een unieke expositie met maar zelden getoonde objecten uit een fascinerende, vergeten geschiedenis.

Reispartner van Drents Museum

SRC werkt sinds 2008 samen met het Drents Museum en organiseert speciaal bij de wisselende tentoonstellingen reizen naar bestemmingen die aansluiten bij de getoonde kunstwerken. Deze Drents Museum-reizen geven u een uniek kijkje achter de schermen van de bijzondere tentoonstellingen. Daarnaast organiseren wij ook alle persreizen en de reizen voor de Vrienden en de Business Club van het museum.

Nubië - Land van de zwarte farao’s

In het Drents Museum kunt u de grote internationale archeologische tentoonstelling Nubië - Land van de Zwarte Farao’s bewonderen. Dat er farao’s in Egypte heersten, is bekend. Maar dat ten zuiden van Egypte - in het stroomgebied van de Nijl in het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is veel minder bekend. Met deze tentoonstelling kunt u het mysterie van het oude Nubië ontdekken en hun schatten bewonderen. U ziet ruim 300 objecten die afkomstig zijn uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts in Boston.

Het fascinerende Nubië
De expositie Nubië - Land van de Zwarte Farao’s toont u een overzicht van het fascinerende Nubië tussen 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. De objecten in de tentoonstelling geven een goed beeld van de rijke cultuur van dit deel in Afrika. Wetenschappers van het museum in Boston waren van 1907 tot 1928 betrokken bij de opgravingen van de vondsten. Hierdoor beschikt het museum over een van de grootste Nubische collecties. De tentoongestelde objecten zijn nog maar zelden in Europa te zien geweest. Een unieke tentoonstelling om te bezoeken, dus!

De zwarte farao’s van Nubië
In de tentoonstelling staat de periode tussen 750 en 664 v. Chr. centraal. In deze periode werd Egypte door de Nubiërs veroverd en regeerden de Nubische zwarte farao’s over het Egyptische Rijk. De geschiedenis van het Nubische gebied is nauw gekoppeld aan dat van de Egyptische farao’s. Absolute topstukken zijn de vondsten uit de piramide van koning Taharqo uit 664. v. Chr. en prachtige gouden sieraden uit andere Nubische piramiden, waaronder van de Nubische koninginnen van de koningen Pianhky en Shebitka. Wilt u deze tentoonstelling met korting bezoeken? Download dan de kortingsbon!

Deze expositie past in de traditie van grote internationale archeologische tentoonstellingen en maakt onderdeel uit van de serie Internationale Archeologie in het Drents Museum waarvan deze tentoonstelling de tiende in de reeks is.