050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

Drents Museum

Het Drents Museum toont de bezoeker in prachtige wisselende tentoonstellingen én in de vaste collectie een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireert het museum jong en oud. In 2011 werd het museum uitgebreid met een nieuwe museumvleugel naar ontwerp van de internationaal gerenommeerde architect Erick van Egeraat. Sinds de heropening staat het Drents Museum bekend als een van de belangrijkste trekpleisters van het noorden van Nederland.

drents_museum_assen.jpg
Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910)
Tot en met 3 november 2019
Sprezzatura biedt een verrassende kijk op de Italiaanse kunst!

Reispartner van Drents Museum

SRC werkt sinds 2008 samen met het Drents Museum en organiseert speciaal bij de wisselende tentoonstellingen reizen naar bestemmingen die aansluiten bij de getoonde kunstwerken. Deze Drents Museum-reizen geven u een uniek kijkje achter de schermen van de bijzondere tentoonstellingen. Daarnaast organiseren wij ook alle persreizen en de reizen voor de Vrienden en de Business Club van het museum.

Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910)

Deze zomer en dit najaar kunt u in het Drents Museum genieten van Italië in Assen. Ruim zeventig Italiaanse meesterwerken van maar liefst veertig schilders uit heel Italië schitteren in de tentoonstelling ‘Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst’. U maakt kennis met de ongekende kwaliteit en schoonheid van de Italiaanse 19e-eeuwse schilderkunst. De schilderijen zijn afkomstig uit prominente Italiaanse musea, waaronder de Uffizi in Florence, en een groot deel is niet eerder in Nederland te zien geweest.

Verrassende kijk op Italiaanse kunst
Sprezzatura biedt een verrassende kijk op de Italiaanse kunst, een beeld dat vooral wordt bepaald door de Romeinse tijd, de renaissance en de barok. In het overzicht van vijftig jaar Italiaanse schilderkunst maakt u kennis met de belangrijke kunstacademies, stromingen en genres. U ziet hoe virtuoos, krachtig en fascinerend de Italiaanse kunst uit deze periode is. 'Sprezzatura' is een oud Italiaans woord met vele betekenissen, waaronder 'virtuositeit'. Iets doen met 'sprezzatura' betekent iets met zoveel zwier en speels gemak doen, dat de overtuigingskracht ervan afspat. En dat kunt u bewonderen in Assen!

Wilt u deze tentoonstelling met korting bezoeken? Download dan de kortingsbon!