050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Cuba

Rondreis Cuba - Oldtimers, rum en sigaren

Koloniale stadjes, swingende salsaklanken, vrolijk gekleurde oldtimers en Hemingway: zomaar een paar woorden die Cuba typeren. Natuurlijk geniet u tijdens een rondreis door Cuba hiervan, maar dit Caribische eiland is veel meer dan dat! Op Cuba vindt u prachtige palmstranden, oneindige suikerrietvelden en tabaksplantages, een rijke historie en een super vriendelijke bevolking met muziek in hun ziel. Het is een enorm cliché, maar tijdens een groepsrondreis op Cuba zult u het zelf ervaren: dit swingende land is een echt openluchtmuseum. Van de straten in Havana tot in de kleinste dorpen ziet u de geschiedenis aan u voorbijtrekken. Maar het land van zon, sigaren, oldtimers en salsa verandert snel. Dus wacht niet te lang en ga mee op reis naar Cuba: u kunt nu nog het authentieke Cuba ervaren!

Voel de geschiedenis op uw Cuba-reis

Op uw reis door Cuba voelt u de rijke geschiedenis van dit bijzondere land. Of u nu een rondreis door Cuba maakt of met een huurauto over het eiland toert, overal ziet u de sporen van het roemrijke Cubaanse verleden. In steden als Camagüey, Trinidad en Oud-Havana herinneren de koloniale paleizen aan de tijd dat de Spanjaarden Cuba koloniseerden. Veel van de kleurige huizen, met hun typische zuilengalerijen, zijn opgeknapt en schitteren als vanouds. Een plaatje om vast te leggen met uw camera tijdens uw reis op Cuba. Net als de grote Amerikaanse oldtimers die het straatbeeld bepalen! Zij herinneren aan de Amerikaanse inmenging na de Spaanse overheersing. Deze kleurrijke Cadillacs moeten de straat delen met de kleine Lada’s uit de tijd dat Cuba de Sovjet-Unie in de armen sloot na de geslaagde revolutie van Fidel Castro. Wie rondreist over Cuba, ziet langs de weg propagandaborden van de revolutie, met afbeeldingen en leuzen van illustere leden als José Martí en natuurlijk Ché Guevara. Vooral in Santiago, de meest heroïsche stad van Cuba, staan vele propagandaborden, standbeelden en bustes van de helden van de onafhankelijkheid en de revolutie.

Er zijn dus genoeg bezienswaardigheden op Cuba te ontdekken, maar er is meer dan cultuur! Op uw rondreis door Cuba ontdekt u ook de prachtige natuur: de uitgestrekte suikerrietvelden en de groene tabaksplantages die fraai contrasteren met de hoge rotspilaren en de rode akkers. De vallei van Viñales is absoluut een hoogtepunt van een rondreis over Cuba. Hierziet u een van de mooiste landschappen: tussen de mogotes, vreemde ronde kalksteenheuvels, wordt in de donkerrode, zeer vruchtbare grond de beste tabak ter wereld geteeld. De plantages leveren de tabaksbladeren die verwerkt worden tot de wereldberoemde sigaren. De guajiro (tabaksboer) stuurt hier zijn ossenspan al ploegend door de roodbruine akkers en in de schuren met rieten daken hangen de tabaksbladeren te drogen. Verspreid in het landschap staan kleine houten huisjes, de zogenaamde bohio’s, waar de tabaksboeren leven. Een must see op een fly drive of een cultuurvakantie door Cuba!

Reis in het ritme van de Cubanen

Cubanen leven met muziek en dat voelt u op uw reis door Cuba! Of u nu loopt door de straten van Havana of in een klein Cubaans dorpje, overal hoort u muziek uit de huizen schallen en ziet u groepjes muzikanten spelen. Jong en oud bewegen ritmisch mee op de sexy klanken van de swingende salsa. Salsa is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende Cubaanse dans- en muziekstijlen: rumba, mambo en bolero. De beste plek om tijdens uw rondreis over Cuba van de heerlijke muziek te genieten is in de casas de la trova, de muziekhuizen. Hier komt u gemakkelijk in contact met de Cubanen. En na een mojito of cuba libre zult u snel in de verleiding komen om een paar salsapasjes te wagen. Reis mee in het ritme van de Cubaan en beleef een onvergetelijke vakantie!

Wilt u op een unieke manier kennismaken met de vriendelijke en gastvrije Cubanen? Overnacht dan tijdens uw rondreis op Cuba enkele nachten in casas particulares: bij de Cubanen thuis! Speciaal voor de toeristen richten zij enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze aan buitenlandse bezoekers. Een verblijf hier is dé manier om in contact te komen met de bevolking en Cuba écht te leren kennen. Sluit vervolgens uw rondreis of individuele reis op Cuba af met enkele relaxte dagen aan het paradijselijke strand van Varadero. Hier kunt u bijkomen van uw Cuba-avontuur en volop genieten van de heerlijke temperaturen. Kortom, Cuba heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. En wacht ook zeker niet te lang met uw bezoek! Nu Cuba en Amerika dichter bij elkaar komen, kan dit heerlijke tropische eiland snel veranderen.

Boek uw rondreis naar Cuba bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Cuba in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of fly drive naar Cuba bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Cuba