050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Cuba

Reisinformatie Cuba

Sigaren, salsa, rum, bontgekleurde koloniale huizen, Amerikaanse oldtimers en Havana: zomaar een paar typerende woorden die de naam 'Cuba' oproept. Maar dit Caribische eiland heeft veel meer, zoals prachtige palmstranden, een rijke historie, oude indiaanse cultuurschatten, oneindige suikerrietvelden en tabaksplantages, en een vriendelijke bevolking.

Muziek is een groot deel van de Cubaanse identiteit. Op straat, in de hotels, de casas de la trova, de typische muziekhuizen, en op het strand: overal hoort u swingende tonen. En na een mojito of cuba libre, de typische Cubaanse drankjes, zult u snel in de verleiding komen om ook een paar danspasjes te wagen. De Cubanen zijn ook een trots volk: overal staat wel een standbeeld van de nationale held, José Martí, die Cuba hielp bevrijden van het Spaanse koloniale juk. De Cubanen zullen u de verhalen over ‘El Commandante’ Che Guevara zeker niet onthouden.

Maar het land van sigaren, oldtimers en salsa verandert snel. Dus wacht niet te lang: u kunt nu nog het authentieke Cuba ontdekken! In de oude binnenstad van Havana geniet u van de bijzondere architectuur en de kleurrijke oldtimers. Zowel Amerikaanse Cadillacs als Russische lada’s sieren nog altijd het straatbeeld van de Cubaanse hoofdstad. In Trinidad heeft de tijd stilgestaan, zodat het er hier uitziet als 400 jaar geleden. Het is heerlijk dwalen door de kleine straatjes van dit charmante stadje. En in de provincie Santa Clara vindt u, naast de feesten en salsa, ook de roemrijke geschiedenis van ‘Che’. Meer dan genoeg bezienswaardigheden in Cuba dus om van te genieten!

Maak kennis met dit gastvrije en swingende land! Wat de beste reistijd voor Cuba is? Onze reisleiders vertellen het u graag. Wacht niet te lang en ga het Cubaanse avontuur aan!