050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Cuba
Cuba - Vrolijk gekleurde oldtimers, rum, salsa en sigaren

Beste reistijd Cuba

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Cuba? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u de zon aanbidden op de witte stranden of wilt u juist de unieke Cubaanse cultuur beleven? Gelukkig schijnt de zon op Cuba het hele jaar door, u kunt dus op Cuba eenvoudig beide wensen combineren!

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Cuba per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

November, december, januari, februari, maart en april
Dit is de beste tijd om naar Cuba te reizen. Het is iets koeler en er valt de minste regen. In januari en februari is het nog redelijk rustig. In maart wordt het al drukker met toeristen.

Mei, juni en juli
In deze maanden zijn de temperaturen hoog en vallen er veel buien.

Augustus, september en oktober
Nog vrij hoge temperaturen dag- en nachttemperaturen. Het is groener, maar ook de kans op orkanen neemt toe. Dit is een zeer geschikte reisperiode, over het algemeen is het minder druk dan in het voorjaar.