050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Cuba

Beste reistijd Cuba

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Cuba? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u de zon aanbidden op de witte stranden of wilt u juist de unieke Cubaanse cultuur beleven? Gelukkig schijnt de zon op Cuba het hele jaar door, u kunt dus op Cuba eenvoudig beide wensen combineren!

Wat is de beste reistijd voor Cuba?

Op Cuba heerst een subtropisch klimaat en dit zorgt het hele jaar door voor hoge temperaturen. Toch zijn bepaalde periodes beter te bestempelen als beste reistijd dan andere. Onze winter, november tot en met maart, is een ideale reistijd voor een vakantie naar Cuba. Het is er dan heerlijk warm en droog. Vooral in november is het ook nog eens rustig op Cuba en zijn er niet veel toeristen te vinden op het eiland. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Cuba, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden.

Het advies van onze reisleiders:

November, december, januari, februari, maart en april
Dit is de beste reistijd voor Cuba. De temperaturen Het is iets koeler, maar nog steeds heerlijk warm met gemiddelde temperaturen rond 27 graden Celsius en er valt de minste regen. Van november tot en met februari is het nog op Cuba redelijk rustig. In maart wordt het weer drukker met toeristen.

Mei, juni en juli
De periode van mei tot en met juli is niet de beste reistijd voor een vakantie naar Cuba. In juni start namelijk het orkaanseizoen. Het land heeft meestal zo'n 2 keer per jaar te maken met orkanen, maar in dit seizoen vallen er ook veel buien en lopen de temperaturen regelmatig op tot boven de 30 graden Celsius.

Augustus, september en oktober
Ook in augustus, september en oktober zijn er op Cuba nog vrij hoge dag- en nachttemperaturen. Het is in deze periode groener, maar er is nog steeds kans op orkanen: het orkaanseizoen duurt tot en met oktober.