050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Slowakije

Rondreis Slowakije - Onbekende schat in Midden-Europa

Slowakije staat vaak niet bovenaan de vakantielijstjes, maar dat is geheel onterecht! Dit land in het hart van Europa biedt de mogelijkheid voor een prachtige rondreis door de natuur, maar ook voor een ontzettend interessante culturele groepsrondreis! Ontdek tijdens een rondreis door Slowakije de onaangetaste natuur en mooie historische steden waar u veel cultuur zult vinden in de vorm van galeries en musea!

Reis langs de vele prachtige steden van Slowakije

Veel steden mag u op een rondreis door Slowakije echt niet missen! Zo vindt u in de uitlopers van de kleine Karpaten langs de Donau de bruisende hoofdstad Bratislava. Hier kunt u een uitgebreide stadswandeling maken langs de St.Martinsdom, waar tussen 1563 en 1830 alle Hongaarse koningen werden gekroond. Of wandel langs de middeleeuwse St.Michaelstoren en het aartsbisschoppelijk paleis. Hier werd na de Slag bij Austerlitz de vrede tussen Napoleon en keizer Franz II van Oostenrijk getekend. U heeft tijdens uw reis natuurlijk ook de kans om de gezellige winkelstraten te verkennen en bijvoorbeeld de burchtheuvel te beklimmen. Wanneer u wilt ontspannen, kunt u genieten van heerlijke ambachtelijke taartjes bij Kaffee Mayer op het Hlavné-plein!

Een bezoek aan het kasteel van Bratislava, dat gebouwd is op een heuvel aan de Donau, ontbreekt op een groepsreis door Slowakije natuurlijk niet! Het kasteel is een opvallende verschijning in het centrum van Bratislava. Het kasteel werd al bewoond vanaf 907, maar tegenwoordig is hierin het historische gedeelte van het Slowaaks Nationaal Museum gehuisvest. Het kasteel is tevens de residentie van de president van de Slowaakse Republiek. Maar een van de grootste en meest imponerende kasteelcomplexen van Oost-Europa is de burchtruïne Spišský Hrad. Dit kastelencomplex werd gebouwd in de 12e eeuw en werd in de 18e eeuw deels verwoest door een brand. De imposante ruïne staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is van april tot oktober te bezoeken! De reisleiders van SRC vertellen met bijzondere verhalen en grappige anekdotes meer over de geschiedenis van dit kasteel.

In Medzilaborche staat u tijdens de groepsrondreis een culturele verrassing te wachten: hier kunt u het Andy Warhol Museum bezoeken. Na Pittsburgh is hier de grootste collectie werken van Warhol ter wereld te bewonderen! De familie van Warhol heeft in deze regio zijn roots. Een aantal van Warhol’s familieleden exposeert ook in dit museum. Kortom, er zijn genoeg bezienswaardigheden in Slowakije om te ontdekken!

Ongerepte natuur tijdens een Slowakije-reis

Slowakije kent door de hoeveelheid natuur veel nationale parken. Een van de mooiste parken van het land dat u tijdens uw reis zult zien, is nationaal park Hoge Tatra. De Hoge Tatra omvat de bergketens van Belianske Tatry en Západné Tatry (West-Tatra). De hoogste top van de Hoge Tatra is de Gerlachovský štít met zijn 2.655 meter, terwijl de symbolische nationale top van Slowakije, eveneens gelegen in dit park, de Kriváň is, met een hoogte van 2.495 meter. Tijdens uw groepsreis kunt u op eigen gelegenheid genieten van het ruige ongerepte landschap van Slowakije in het nationaal park Tatra. Het granieten gebergte is het hoogste van het land en strekt zich uit tot in het Pools-Slowaakse grensgebied. Het gebergte telt zo’n 1.500 verschillende plantensoorten en er leven nog lynxen en moeflons (wild schaap). In de meest afgelegen gebieden komen zelfs wolven en beren voor!

Een rondreis door Slowakije staat garant voor avontuur en een grote dosis cultuur, beleef het zelf met SRC!

Boek uw rondreis naar Slowakije bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Slowakije in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een cultuurvakantie naar Slowakije bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Slowakije