050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Slowakije

Reisinformatie Slowakije

Het prachtige Slowakije is niet bij veel toeristen bekend. Dat is geheel onterecht! Slowakije heeft zijn bezoekers veel te bieden. Het bruisende Bratislava in de uitlopers van de Kleine Karpaten langs de Donau heeft een gezellig, monumentaal stadshart. De burchtheuvel, de St.Martinsdom en het aartsbisschoppelijke paleis zijn slechts enkele bezienswaardigheden die u gezien moet hebben.

Maar Slowakije biedt meer: de majestueus gelegen burchtruïne van Spišsky Hrad, een van de meest imponerende kasteelcomplexen van Midden-Europa, is absoluut een aanrader. En ook de pittoreske, schilderachtige stadjes Košice en Trenčin vragen om een bezoekje. De natuur laat zich in Slowakije ook niet onbetuigd: de ruige ongerepte natuur van het nationale park Tatra is een 'must see'. Het granieten Tatragebergte strekt zich uit tot in het Pools-Slowaakse grensgebied. In de afgelegen gebieden komen zelfs wolven en beren voor. U vindt verrassende bezienswaardigheden in Slowakije!

En wie had gedacht dat u in Slowakije een Warhol-museum kunt bezoeken! In Medzilaborche vindt u na Pittsburgh de grootste collectie werken van Warhol ter wereld. De familie van Warhol heeft in deze regio zijn roots. Laat u dus inspireren voor uw vakantie naar Slowakije! Onze reisleider adviseert u over de beste reistijd naar Slowakije en met het lezen van de praktische informatie bent u goed op weg naar een onbezorgde vakantie!