050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Slowakije

Beste reistijd Slowakije

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Slowakije? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda. Gaat u voor de heerlijke zomerzon, of wilt u juist genieten van de prachtige bloemenpracht?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Slowakije per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Maart en april (vroege voorjaar)
De temperaturen zijn nog wisselvallig, het kan zowel warm als koud zijn met relatief weinig neerslag.

Mei en juni (voorjaar)
Aangename temperaturen en alles prachtig in bloei, mei is wel een drukke periode qua toerisme.

Juli en augustus (zomer)
In deze maanden zijn hoge dagtemperaturen mogelijk, maar het is nog prima excursie-weer, ook omdat er weinig neerslag is.

September en oktober (najaar)
Door de aangename temperaturen is dit een zeer geschikte reisperiode, hierdoor is het in september wel drukker met toeristen.

November, december, januari en februari (winter)
Het kan met name ’s avonds behoorlijk koud worden, november en december zijn drukkere maanden qua toerisme dan januari en februari.