U bent hier: Home | Hongarije
Hongarije - Land van poesta, paprika en polka

Hongarije

Hongarije is prachtig! Hongarije is meer dan zigeunermuziek, klederdracht en goulash. Gastronomie, stedenpracht en natuurschoon zijn drie woorden die het land omschrijven. Keizerin Sisi hield niet voor niets van Hongarije!

De majestueuze hoofdstad Boedapest wordt ‘de parel aan de Donau’ genoemd. En terecht! De rivier geeft Boedapest een speciale charme, en rijgt de mooiste monumentale gebouwen langs haar oevers aaneen. In de veelal barokke bouw is nog goed te zien hoe het Habsburgse keizerrijk zijn invloed deed gelden. Ook de steden Eger en Kecskemet zullen u verleiden. In een afwisselend landschap van heuvels, boerendorpen en poesta’s kunt u genieten van de prachtige cultuur. Hier vindt u nog de traditionele volkskunst en geniet u van een vurige paardenshow.

Hongarije is ook een land met een rijke oude wijncultuur, dus uw kennismaking krijgt een heerlijke afdronk! Laat u inspireren door de bezienswaardigheden van Hongarije, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd en lees de praktische informatie. Dan wordt uw vakantie naar Hongarije een mooi avontuur!!

Algemene informatie

Hoofdstad Boedapest
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 93.030 km²
Aantal inwoners ca. 9.874.784
Bevolkingsdichtheid ca. 106,2 per km²
Officiële taal Hongaars
Overige talen Zigeunertaal, Duits, Kroatisch, Slowaaks, Roemeens
Religies Katholiek 67,5%, calvinistisch 20%, Luthers 5%, overig 7,5%
Economie Dienstverlening 59%, industrie 33%, landbouw 8%