050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Hongarije
Hongarije - Land van poesta, paprika en polka

Reisinformatie Hongarije

Hongarije is prachtig! Hongarije is meer dan zigeunermuziek, klederdracht en goulash. Gastronomie, stedenpracht en natuurschoon zijn drie woorden die het land omschrijven. Keizerin Sisi hield niet voor niets van Hongarije!

De majestueuze hoofdstad Boedapest wordt ‘de parel aan de Donau’ genoemd. En terecht! De rivier geeft Boedapest een speciale charme en rijgt de mooiste monumentale gebouwen langs haar oevers aaneen. In de veelal barokke bouw is nog goed te zien hoe het Habsburgse keizerrijk zijn invloed deed gelden. Ook de steden Eger en Kecskemet zullen u verleiden. In een afwisselend landschap van heuvels, boerendorpen en poesta’s kunt u genieten van de prachtige cultuur. Hier vindt u nog de traditionele volkskunst en geniet u van een vurige paardenshow. Kortom, aan indrukwekkende bezienswaardigheden in Hongarije geen gebrek!

Hongarije is ook een land met een rijke oude wijncultuur, dus uw kennismaking krijgt een heerlijke afdronk! Er zijn maar liefst twaalf wijnregio’s, dus een Hongaars wijntje naar uw smaak is zeker te vinden. Wilt u weten in welk moment van het jaar u in Hongarije het best een terras kunt opzoeken? Bekijk dan het advies van onze reisleiders over de beste reistijd in Hongarije. Dan wordt uw vakantie naar Hongarije een mooi avontuur!

Algemene informatie

Hoofdstad Boedapest
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 93.030 km²
Aantal inwoners ca. 9.874.784
Bevolkingsdichtheid ca. 106,2 per km²
Officiële taal Hongaars
Overige talen Zigeunertaal, Duits, Kroatisch, Slowaaks, Roemeens
Religies Katholiek 67,5%, calvinistisch 20%, Luthers 5%, overig 7,5%
Economie Dienstverlening 59%, industrie 33%, landbouw 8%