050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland: land van de lange witte wolk

Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een unieke schoonheid, met spuitende geisers, actieve vulkanen, kokende modderpoelen, dichtbegroeide regenwouden, spectaculaire gletsjers, grillige bergen met eeuwige sneeuw, kristalheldere meren, watervallen en parelwitte stranden. Weinig landen kunnen op natuurgebied met Nieuw-Zeeland concurreren!

Naast dit overweldigende natuurschoon speelt de cultuur van de inheemse Maori-bevolking, de eerste bewoners van Nieuw-Zeeland, een belangrijke rol. In Rotorua is de cultuur van de Maori in al haar vormen aanwezig, bijvoorbeeld in de ‘marae’, de gemeenschapshuizen, en in het fraaie houtsnijwerk. Andere bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland vindt u in de hoofdstad Wellington, dat bekendstaat als het culturele centrum van Nieuw-Zeeland, en ook in Christchurch en Auckland zult u zich uitstekend vermaken.

Als u wilt weten wanneer u het land van de lange witte wolk het beste kunt bezoeken, bekijk dan het advies van onze reisleiders voor de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland. En reis vervolgens af naar Oceanië om de vele gezichten van Nieuw-Zeeland te ontdekken!

Algemene informatie

Hoofdstad Wellington
Staatsvorm Parlementaire monarchie (binnen het Gemenebest)
Oppervlakte 270.534 km²
Aantal inwoners ca. 4.474.549km²
Bevolkingsdichtheid ca. 16,3 per km²
Officiële taal Engels
Overige talen Maori
Religies Anglicaans 17,5 %, katholiek 13%, presbyteriaans 13%, overig christelijk 17%, overig 2,5%, niet godsdienstig 37%
Economie Dienstverlening 70%, industrie 20%, landbouw 10%