050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Nieuw-Zeeland

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en natuurlijk ook van waar u naartoe wilt reizen. Wilt u de bloeiende natuur bewonderen, wilt u genieten van de heerlijk lange zomerdagen of gaat u liever voor winterse, besneeuwde landschappen?

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is een groot land en kent verschillende klimaten. In het noorden van het land liggen de gemiddelde temperaturen iets hoger dan in het zuiden, maar daartegenover staat dat in het zuiden over het algemeen minder neerslag valt. Daarnaast lopen de seizoenen in Nieuw-Zeeland anders dan in Nederland. Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Lente: september, oktober en november
Wilt u tuinen bezoeken en wilde bloemen bewonderen in Nieuw-Zeeland, dan is dit de beste reistijd voor uw vakantie. De nachten zijn aan de frisse kant, maar overdag kunnen de temperaturen oplopen van 16 tot 22 graden Celsius. In deze periode is het goed mogelijk om besneeuwde bergtoppen te zien. November is qua toerisme wel een drukke maand.

Zomer: december, januari, februari en maart
Van december tot en met maart zijn de dagen in Nieuw-Zeeland lang (tot 22.00 uur ’s avonds is het licht) en zijn de temperaturen er zijn (tussen 20 en 25 graden Celsius). Februari is een van de drukste maanden voor buitenlandse toeristen. De meeste Nieuw-Zeelanders hebben daarnaast twee weken vrij rond de kerstdagen en trekken er graag op uit in deze periode, maar zij bezoeken vaak juist niet de toeristische bezienswaardigheden.

Herfst: april, mei en juni
Ons (late) voorjaar biedt de beste reistijd om in Nieuw-Zeeland de natuur in prachtige herfstkleuren te bewonderen. Vooral in april kunnen de dagen nog mild tot warm zijn. De dagen zijn wel korter, maar toeristen zult u in deze maanden minder tegenkomen.

Winter: juli, augustus en september
Over het algemeen ligt er in deze periode sneeuw op de bergtoppen en in de laag gelegen gebieden ook op het Zuidereiland. Daar vriest het ook. In het verre noorden van het Noordereiland liggen de temperaturen overdag tussen de 15 en 20 graden.