050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland: land van de lange witte wolk

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Nieuw-Zeeland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen.

Klimaat in Nieuw-Zeeland

Doordat Nieuw-Zeeland een lang land is kent het verschillende klimaten: van subtropische temperaturen tot zeer koud en van een landklimaat tot een zeeklimaat. De windrichting is ook bepalend: wanneer de wind uit het zuiden komt van Antarctica is het kouder dan wanneer de uit het noorden van de eilanden in de Stille Oceaan komt. Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Nieuw-Zeeland. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Nieuw-Zeeland

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Auckland
° C
23
23
22
19
17
14
13
14
16
17
19
21

mm
44
117
87
131
130
119
137
142
93
111
85
95

Reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

September, oktober en november
Dit is de mooiste tijd voor tuinen en wilde bloemen. De nachten zijn koeler, maar overdag kunnen de temperaturen oplopen van 16 tot 22 graden. In deze periode is het goed mogelijk besneeuwde bergtoppen te zien. November is qua toerisme wel een drukke maand.

December, januari, februari en maart
De dagen zijn lang (tot 22.00 uur ’s avonds is het licht) en de temperaturen liggen in het algemeen hoger (tussen 20 en 25 graden). Februari is een van de drukste maanden voor buitenlandse toeristen. De meeste Nieuw-Zeelanders hebben twee weken vrij rond de kerstdagen en trekken er graag op uit in deze periode. Zij bezoeken echter niet de toeristische bezienswaardigheden.

April, mei en juni
Een prachtige tijd om het land te bezoeken voor de herfstkleuren. Vooral in april kunnen de dagen nog mild tot warm zijn. De dagen zijn wel korter. Qua toeristen zijn deze maanden rustiger.

Juli, augustus en september
In het algemeen ligt er in deze maanden sneeuw op de bergtoppen en in de laag gelegen gebieden op het Zuidereiland. Daar vriest het ook. In het verre noorden van het Noordereiland liggen de temperaturen overdag tussen de 15 en 20 graden.