050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Peru
Peru - Herinneringen aan het machtige Inca-rijk

Beste reistijd Peru

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Peru? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen én omdat het afhangt van uw reisplannen. Peru is namelijk een erg groot land en de beste reisperiode hangt dus zeker af van uw reisbestemming.

Klimaat in Peru

Het klimaat in Peru wordt grotendeels beïnvloed door het Andesgebergte. Deze bergketen verdeelt het land in verschillende klimaatzones. De kustregio bestaat voornamelijk uit woestijn en is droog. In de hoger gelegen gebieden kan het zeer warm worden, maar ’s avonds wanneer de zon niet meer schijnt koelt het hier snel en sterk af.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Peru. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Peru

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Lima
° C
26
27
26
25
22
20
19
19
19
20
22
24

mm
1
1
1
0
1
2
4
3
3
2
1
1

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Peru per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Mei t/m oktober
Droge tijd, lagere temperaturen, maar regen is zeldzaam maar door het gebergte is er altijd kans op een bui.

November t/m april
Is het regenseizoen in de bergen.