U bent hier: Home | Peru
Peru - Herinneringen aan het machtige Inca-rijk

Peru

Peru is een fascinerend land met een erfenis van raadselachtige beschavingen en een indrukwekkende natuur. De herinneringen aan het rijke verleden zijn hier nog overal tastbaar. In de Heilige Vallei loopt een spoor naar het machtige Incarijk. De tempels van de verloren stad Machu Picchu liggen spectaculair verborgen tussen hoge bergtoppen.

De Nazcalijnen, geometrische figuren en tekeningen van dieren, lopen kilometers lang door de woestijn. Nog altijd is de vraag wie ze heeft gemaakt onbeantwoord gebleven. De oude hoofdstad Cuzco, die is gebouwd op de fundamenten van het Incarijk, ademt de sfeer van de Spaanse kolonisatoren en ook Lima heeft een koloniale allure. Peru, dat is omringd door de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte, heeft het hoogste bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Op de drijvende eilandjes wonen de Uros-indianen, die nog hun eigen identiteit en cultuur hebben.

Ontdek de vele gezichten van dit raadselachtige land! Laat u inspireren door de bezienswaardigheden van Peru en lees de handige tips van onze reisleiders vol met praktische informatie over de beste reistijd en de Peruaanse keuken en geldzaken, en wie weet staat u binnenkort oog in oog met machtige Incatempels.

Algemene informatie

Hoofdstad Lima
Staatsvorm Presidentiële republiek
Oppervlakte 1.285.216 km²
Aantal inwoners ca. 30.741.062
Bevolkingsdichtheid ca. 23,9 per km²
Officiële taal Spaans, Quechua
Overige talen Aymará
Religies Katholiek 90%, overig (o.a. Anglicaans en methodist) 10%