050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Peru

Reisinformatie Peru

Peru is een fascinerend land met een erfenis van raadselachtige beschavingen en een indrukwekkende natuur. De herinneringen aan het rijke verleden zijn hier nog overal tastbaar. In de Heilige Vallei loopt een spoor naar het machtige Incarijk. De tempels van de verloren stad Machu Picchu liggen spectaculair verborgen tussen hoge bergtoppen.

De Nazcalijnen, geometrische figuren en tekeningen van dieren, lopen kilometers lang door de woestijn. Nog altijd is de vraag wie ze heeft gemaakt onbeantwoord gebleven. De oude hoofdstad Cuzco, die is gebouwd op de fundamenten van het Incarijk, ademt de sfeer van de Spaanse kolonisatoren en ook Lima heeft een koloniale allure. Peru, dat is omringd door de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte, heeft het hoogste bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Op de drijvende eilandjes wonen de Uros-indianen, die nog hun eigen identiteit en cultuur hebben. Er zijn dus meer dan genoeg indrukwekkende bezienswaardigheden in Peru!

Ontdek de vele gezichten van dit raadselachtige land! Wanneer u dat kunt doen? Lees het advies van onze reisleiders voor de beste reistijd voor Peru, en wie weet staat u binnenkort oog in oog met machtige Incatempels.