050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Vietnam en Cambodja

Door reisleider Frits | 02-04-2019

Als iemand mij vraagt wat mijn favoriete reis is, dan zal ik zonder één moment te aarzelen Vietnam en Cambodja noemen (hoewel Indonesië hier vlak achteraan komt). Dat is het eigenlijk al sinds ik hier in 2007 voor het eerst naar toe mocht en dat zal het voorlopig ook wel blijven. Waarom dat zo is? Ik kan het moeilijk in een paar zinnen uitleggen, maar de onderstaande bezienswaardigheden geven voor een deel al een antwoord.

Lees hieronder daarom mijn tien beste tips voor uw rondreis door Vietnam en Cambodja en wie weet wordt dit binnenkort ook uw favoriete reis!

Mijn favoriete bezienswaardigheden in Vietnam en Cambodja

1. Oude wijk Hanoi

Een reis naar Vietnam moet u gewoon in Hanoi beginnen, hier in de oude wijk wordt u direct ondergedompeld in het dagelijkse leven van de Vietnamees. Het is een gekrioel van handelaren en kopers die zich niets aantrekken van de toeristen, die allemaal die ene mooie foto willen maken. Wees gerust, bij één mooie foto zal het niet blijven, bijna ieder moment is hier wel iets wat u vast wilt leggen.

2. Halong Bay

Hoe heerlijk is het om op een zonnige dag met onze eigen privéboot te varen door het prachtige gebied van Halong Bay, met zijn talloze groene eilandjes? Al vaak ben ik er geweest, maar iedere keer geniet ik weer. Natuur verveelt nooit!

3. Keizerlijke stad Hue

Een vergelijking met de keizerlijke stad Beijing gaat niet op: hier in Hue is het kleinschaliger, sfeervoller, groener (in tegenstelling tot Beijing zijn hier veel bomen en planten) en het is er vooral vele malen rustiger. Hier kunt u nog bijna voelen hoe het was om als keizer in deze stad te mogen wonen.


Straatbeeld in Hanoi, Vietnam
Straatbeeld in de stad
Halong Bay in Vietnam
Met de talloze groene eilandjes
Hué, Vietnam
De keizerlijke stad

4. Hoi An

Na onze drie nachten Hoi An neemt iedereen altijd met weemoed afscheid van het gezelligste stadje van Vietnam. Het is ook zo heerlijk om te slenteren door de met lampionnen verlichte straatjes van het oude centrum en om vervolgens even bij te komen op een terrasje aan de waterkant. Hier wordt relaxen nog met een hoofdletter geschreven.

5. Fietsen in Hoi An

Iedere keer dat ik hier weer op de fietst stap, denk ik terug aan de lange tocht die ik ooit door Vietnam heb gemaakt. Fietsen in Vietnam is zo leuk, constant is er wel iets om van te genieten: de mensen, hun huizen en de groene rijstvelden. Een aanrader is om uw tocht te eindigen aan een mooi strand, dus neem uw badkleding maar mee!

6. Cao Dai tempel

Eigenlijk moet u naar deze tempel toe gaan zonder er al foto’s van te hebben bekeken in een reisgids. Laat u gewoon verrassen door de bijzondere én kleurrijke decoraties van deze tempel, waar de gelovigen om 12.00 uur bij elkaar komen voor een ceremonie. Het is erg speciaal om hier als gast deelgenoot van te mogen zijn.

7. De Mekong-delta

Vaak zijn dit dé favoriete dagen van mijn gasten (en ook van mijzelf trouwens) in Vietnam, heerlijk twee dagen varen in onze eigen boot en ons verwonderen over hoe de mensen in de Mekong-delta leven. Hier lijkt het soms echt of de tijd heeft stil gestaan!


Lampionnen in Hoi An, Vietnam
Lampionnen in het straatbeeld
Cao Dai, Vietnam
Een bijzondere en kleurrijke tempel
Mekong-delta, Vietnam
Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan

8. Killing Fields

Absoluut geen bezoek om vrolijk van te worden, maar wel een plek die u bezocht moet hebben als u in Cambodja bent geweest. Dit is een stukje relatief recente geschiedenis dat u doet huiveren en verbazen. Hoe kan het dat de zo vriendelijk ogende Cambodjanen dit elkaar hebben aangedaan?

9. De Cambodjanen

Op de dag dat we van Phnom Penh naar Siem Reap rijden stoppen we onderweg ergens in een dorpje. Hier is helemaal niets toeristisch, maar gewoon 100% puur. Hier loopt een dorp uit om de attractie van het jaar te bewonderen, een bus met blanke mensen!

10. Ta Prohm

Van alle prachtige tempels die er in het gebied van Angkor te bezoeken zijn, is dit voor mij het absolute juweeltje. In deze jungle-tempel is zo goed te zien wat de mens in de 12e eeuw wist te bouwen en wat de natuur in de eeuwen daarop volgend weer deels heeft teruggenomen.

Wilt u ook de authentieke schoonheid van Vietnam en Cambodja ontdekken en bovenstaande bezienswaardigheden bezoeken? Maak dan een groepsreis of een individuele rondreis door Vietnam en Cambodja en misschien staat deze fijne reis straks ook wel op uw lijstje met favorieten!

Stoepa bij de Killing Fields Choeung-ek, Cambodja
Een huiveringwekkend stuk geschiedenis
Vriendelijk Cambodja
De mensen zijn hier ontzettend vriendelijk
Ta Prohm, Cambodja
Een juweeltje in de jungle!



Gratis digitale brochure Verre reizen

Download de brochure

Blader door de brochure  


Wellicht vindt u deze artikelen van onze reisleiders ook leuk om te lezen?


Meer reisverhalen

SRC-reisleider Frits
Fietsen in Vietnam is zo leuk! Constant is er wel iets om van te genieten: de mensen, hun huizen en de groene rijstvelden.