050 - 3 123 123
Kosteloos annuleren
Geld retour, géén voucher
Kosteloos omboeken

SRC-videoserie: In de voetsporen van... | Beroemde reisverhalen

Door reisexpert Tessa | 16-06-2020

In de serie 'In de voetsporen van... - Beroemde reisverhalen' nemen de reisleiders van SRC u in hun video's en podcasts mee op bijzondere reizen uit het verre en minder verre verleden. U maakt kennis met de beroemde reizigers en hun tochten en geniet vanuit huis mee van deze onvergetelijke reizen.

Reis bijvoorbeeld mee met reisleidster Jessy, die u vertelt over de jarenlange tocht van Odysseus en daaropvolgend de Aeneas. Of luister naar reisleider Paul en zijn verhaal over hoe de Noormannen naar Zuid-Italië reisden.

Luister naar uw favoriete reisverhaal:

 1. De Odyssee [deel 1]
 2. De Odyssee [deel 2]
 3. De Noormannen in Zuit-Italië
 4. Aeneas [deel 1]
 5. Aeneas [deel 2]
 6. Vasco da Gama
 7. Hernán Cortés
 8. Alexander de Grote [deel 1]Tsaar Peter de Grote
 9. Alexander de Grote [deel 2]
 10. Afanasi Nikitin
 11. Mary Stuart [deel1]
 12. Mary Stuart [deel 2]
 13. Mary Stuart [deel 3]
 14. Alexander de Grote [deel 3]
 15. Osmaanse sultans [deel 1]
 16. De Grieken en de zeeslag bij Lepanto

1. De Odyssee [deel 1] - met reisleidster Jessy

In de eerste aflevering neemt reisleidster en historica Jessy u mee op de meest bezongen en meest beschreven reis, van 3.000 jaar oud: de Odyssee. Ze vertelt over de tien jaar lange reis die Odysseus aflegde en de obstakels die hij onderweg moest overwinnen.Of beluister als podcast:

2. De Odyssee [deel 2] - met reisleidster Jessy

In dit tweede deel van het verhaal over de Odyssee vertelt Jessy u het vervolg van de reis van Odysseus. Er stonden hem namelijk nog heel wat obstakels te wachten op weg terug naar zijn eiland Ithaka...Of beluister als podcast:

3. De Noormannen in Zuid-Italië - met reisleider Paul

In deze derde aflevering neemt reisleider Paul u mee op één van zijn favoriete reizen uit de geschiedenis. Hij vertelt u graag het verhaal van de Noormannen en hun tocht naar Zuid-Italië.Of beluister als podcast:

4. Aeneas [deel 1] - met reisleidster Jessy

Jessy vertelt u het verhaal van de Trojaanse held Aeneas. Vergilius beschreef de reis van Aeneas in zijn twaalf boeken, waarmee hij het verleden, het heden en de toekomst van Rome met elkaar verbond.Of beluister als podcast:

5. Aeneas [deel 2] - met reisleidster Jessy

Reisleidster Jessy neemt u verder mee in het verhaal van de Trojaanse held Aeneas, beschreven voor Vergilius. U hoort over zijn reis naar 'Hesperia', oftewel Italië, en de stichting van Rome, dat het 'nieuwe Troje' moest worden.Of beluister als podcast:

6. Vasco da Gama - met reisleidster Léonie

Reisleidster Léonie neemt u mee in het reisverhaal van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Aan het einde van de 15e eeuw vertrok hij met zijn vloot vanuit Lissabon naar India, met het doel daar te profiteren van de lucratieve specerijenhandel.Of beluister als podcast:

7. Hernán Cortés - met reisleider Paul

In deze aflevering vertelt reisleider Paul u over de Spaanse conquistadores. In het bijzonder bespreekt Paul misschien wel de grootste, meest beroemde, maar ook beruchtste conquistador Hernán Cortés en zijn tochten naar de Nieuwe Wereld en het huidige Mexico.Of beluister als podcast:

8. Alexander de Grote [deel 1] - met reisleider Bart

Bart vertelt u over de epische tocht van Alexander de Grote naar het einde van de wereld. Een veroveringstocht van 35.000 kilometer die zijn mannen te voet (!) aflegden. Een reis die de wereld voorgoed veranderde. In dit eerste deel vertel ik u over de achtergronden en over zijn moeder, Olympias."Of beluister als podcast:

9. Tsaar Peter de Grote - met reisleider Johan

Reisleider Johan vertelt u graag het verhaal van Tsaar Peter de Grote en zijn reizen naar Nederland. Ook vertelt Johan over de invloed die deze reizen op de ontwikkeling van Rusland hebben gehad. Amsterdam bleek namelijk een grote inspiratiebron voor Peter de Grote te zijn bij het creëren van de stad Sint Petersburg.


10. Alexander de Grote [deel 2] - met reisleider Bart

Reisleider Bart vertelt u het tweede deel van zijn verhaal over Alexander III van Macedonië, oftewel Alexander de Grote. In deze aflevering vertelt Bart u meer over de jeugd van Alexander, over zijn vader en over zijn opleiding door onder anderen de grote filosoof Aristoteles.Of beluister als podcast:

11. Afanasi Nikitin - met reisleider Sven

Reisleider Sven neemt u in deze aflevering mee in het reisverhaal van Afanasi Nikitin. Deze naam zegt u misschien niet veel, maar zijn verhaal is in Rusland erg beroemd. Nikitin wordt zelfs de Marco Polo van Rusland genoemd. Hij was een Russische handelsreiziger, die in in de middeleeuwen naar India reisde. Hij maakte zijn fortuin in India en kwam als een rijk man terug in Rusland.Of beluister als podcast:

12. Mary Stuart [deel 1] - met reisleidster Astrid

Reisleidster Astrid vertelt u het bijzondere verhaal van Mary Stuart, ook wel bekend als Mary, Queen of Scots. Mary was in haar leven veel op de vlucht, eerst naar Frankrijk, daarna naar terug Schotland en vervolgens naar Engeland. In deze eerste video vertelt Astrid u over Schotland en Engeland in de 16e eeuw en over de ouders van Mary Stuart. Ook hoort u hoe Mary slechts zes dagen na haar geboorte in 1542 koningin van Schotland werd en niet veel later naar Frankrijk vertrok, om op te groeien aan het Franse hof.Of beluister als podcast:

13. Mary Stuart [deel 2] - met reisleidster Astrid

In dit tweede deel vertelt Astrid u over de tijd die Mary doorbracht in Frankrijk, over hoe zij na de dood van haar eerste man Francis terugkeerde naar Schotland en over het tweede huwelijk van Mary, met Lord Darnley.Of beluister als podcast:

14. Mary Stuart [deel 3] - met reisleidster Astrid

In dit derde deel bespreekt Astrid het leven van Mary vanaf de geboorte van haar zoon James tot aan haar dood in 1587. Wederom een periode vol heftige gebeurtenissen, waarin Mary vanuit Schotland vlucht naar Engeland in de hoop steun te krijgen van haar nicht Elizabeth.Of beluister als podcast:

15. Alexander de Grote [deel 3] - met reisleider Bart

Bart vertelt u het derde deel van zijn verhaal over Alexander III van Macedonië, oftewel Alexander de Grote. In deze aflevering vertelt Bart u hoe Alexander na de dood van zijn vader Philippus, koning werd van Macedonië. Hij erfde tevens een ervaren leger, dat hij succesvol wist in te zetten in Klein-Azië.Of beluister als podcast:

16. Osmaanse sultans - met reisleidster Claudia

Reisleidster Claudia neemt u mee in de geschiedenis van de Osmaanse sultans in het Topkapıpaleis in Istanbul. Ze vertelt over de harem in het paleis. Waar staat harem eigenlijk voor? Hoe is de harem in het Topkapıpaleis ontstaan en welke mensen leefden er? U hoort en ziet het in dit eerste deel van Claudia's verhaal over de Osmaanse sultans.

17. De Grieken en de zeeslag bij Lepanto - met reisleidster Astrid

Reisleidster Astrid neemt u mee in de geschiedenis van het Griekse Nafpaktos, dat vroeger Lepanto heette. In dit tegenwoordig zo gemoedelijke havenstadje vond in 1571 een van de grootste zeeslagen uit de wereldgeschiedenis plaats, tussen de christelijke Heilige Liga en het islamitische Ottomaanse Rijk: de zeeslag bij Lepanto.

Meer reisverhalen

Tessa
"Onze reisleiders vertellen u wekelijks de meest boeiende reisverhalen uit het verre en minder verre verleden!"