050 - 3 123 123
Wij reizen veilig en verantwoord, bekijk ons coronaprotocol
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

SRC-videoserie: In de voetsporen van... | Beroemde reisverhalen

Door reisexpert Tessa | 16-06-2020

In de serie 'In de voetsporen van... - Beroemde reisverhalen' nemen de reisleiders van SRC u in hun video's mee op bijzondere reizen uit het verre en minder verre verleden. U maakt kennis met de beroemde reizigers en hun tochten en geniet vanuit huis mee van deze onvergetelijke reizen.

Reis bijvoorbeeld mee met reisleidster Jessy, die u vertelt over de jarenlange tocht van Odysseus en daaropvolgend de Aeneas. Of luister naar reisleider Paul en zijn verhaal over hoe de Noormannen naar Zuid-Italië reisden. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering met een ander bijzonder reisverhaal. Wilt u zeker weten dat u niets mist van deze serie? Abonneer u gratis op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video's!

Bekijk SRC Reizen op YouTube


In de voetsporen van: de Odyssee [deel 1] | Met reisleidster Jessy

In de eerste aflevering neemt reisleidster en historica Jessy u mee op de meest bezongen en meest beschreven reis, van 3.000 jaar oud: de Odyssee. Ze vertelt over de tien jaar lange reis die Odysseus aflegde en de obstakels die hij onderweg moest overwinnen.

In de voetsporen van: de Odyssee [deel 2] | Met reisleidster Jessy

In dit tweede deel van het verhaal over de Odyssee vertelt Jessy u het vervolg van de reis van Odysseus. Er stonden hem namelijk nog heel wat obstakels te wachten op weg terug naar zijn eiland Ithaka...

In de voetsporen van: de Noormannen in Zuid-Italië | Met reisleider Paul

In deze derde aflevering neemt reisleider Paul u mee op één van zijn favoriete reizen uit de geschiedenis. Hij vertelt u graag het verhaal van de Noormannen en hun tocht naar Zuid-Italië.

In de voetsporen van: Aeneas [deel 1] | Met reisleidster Jessy

Jessy vertelt u het verhaal van de Trojaanse held Aeneas. Vergilius beschreef de reis van Aeneas in zijn twaalf boeken, waarmee hij het verleden, het heden en de toekomst van Rome met elkaar verbond.

In de voetsporen van: Aeneas [deel 1] | Met reisleidster Jessy

Reisleidster Jessy neemt u verder mee in het verhaal van de Trojaanse held Aeneas, beschreven voor Vergilius. U hoort over zijn reis naar 'Hesperia', oftewel Italië, en de stichting van Rome, dat het 'nieuwe Troje' moest worden.

Meer reisverhalen

Tessa
"Onze reisleiders vertellen u wekelijks de meest boeiende reisverhalen uit het verre en minder verre verleden!"