050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Vier het voorjaar in de Méditerranée!

Door SRC Reizen | 14-03-2024

Niets is zo mooi en heerlijk als de ontluikende natuur! Helemaal als u dat in de Zuid-Europese landen ervaart. Als het in Nederland nog somber is, de dagen grauw en grijs, dan bruist het Middellandse Zeegebied, kleurt de zon de wereld hemels helder, en hangt de geur van lente in de lucht. Ontdekt u het dit voorjaar?

In het voorjaar komt de natuur tot leven in de mediterrane landen. De sinaasappelbomen staan in bloei en overal ruikt u de zoete geur van de bloesems. Alles is frisgroen en de voorjaarsbloemen geven een kleur aan het glooiende landschap. Nu de zon weer volop warmte geeft, verplaatst het leven in de steden en stadjes zich van binnen naar buiten. In de straten en op de pleinen is het gezellig en er wordt met volle teugen geleefd. Het is in deze periode nog heerlijk rustig en niet te heet, zodat u volop kunt genieten van intieme pleinen met terrasjes, mooie eilanden in azuurblauwe wateren, de frisse zeelucht in witte havenstadjes, sfeervolle straatjes, het lekkere mediterrane eten en drinken, de mooiste kunst en weelderige landschappen vol lavendel, olijfbomen en uitbundige bloemen. Gaat u mee het voorjaar vieren rond de Middellandse Zee?

Jacaranda – De aankondiger van de lente

Wanneer begint de lente echt? In Sevilla hebben ze het mooiste antwoord op deze vraag: als de paarsbloemige jacaranda gaat bloeien. Want zo kijken de mensen in Zuid-Spanje tegen deze boom aan, als een verkondiger van het begin van de lente. Deze van origine Latijns-Amerikaanse boom werd door de Spanjaarden naar Sevilla gebracht, omdat hier alle rijkdommen uit de Spaanse koloniën verhandeld werden.

Sevilla, Andalusië, Spanje
8 dagen | culturele groepreis
Semana santa in Andalusië, Spanje
8 dagen | thematische groepsreis
Tuin in het Alhambra in Granada, Andalusië, Spanje
8 dagen | individuele reis

Bougainville – Intense kleuren

Wie ooit voor het eerst een bougainville ziet, zal omvallen van verbazing. De intense kleur van de kleine blaadjes – roze, rood, lila of oranje – is prachtig! Helemaal als deze opgroeit tegen een witgekalkte muur. Van oorsprong komt de bougainville niet in het mediterrane Europa voor. Het was de Franse ontdekkingsreiziger Louis de Bougainville die de struik in de 18e eeuw vanuit Brazilië naar Europa bracht. Dat hij besloot om zijn naam voor eeuwig met deze schitterende plant te verbinden, verbaast ons niets!

Mistras, Griekenland
8 dagen | culturele groepsreis
Albanië
12 dagen | culturele groepsreis
Zicht op de vestingwerken van Dubrovnik, Kroatië
14 dagen | culturele groepsreis

La primavera – De ‘eerste ware’

Voor de lente hebben de Italianen een prachtig woord: ‘la primavera’. Vrij vertaald staat hier dan iets als ‘eerste ware’. Een prachtige romantische term! En terecht, want al vanaf half april sieren meizoentjes, margrieten en een enkele vroege klaproos de bermen. Volle trossen blauwe regen bloeien uitbundig tegen de gevels, en dieppaarse irissen hangen nonchalant over grof gestapelde muurtjes. Wie krijgt hier nu geen lentekriebels van?

Klaprozen op Sicilië, Italië
8 dagen | culturele groepsreis
Sicilië, Italië
12 dagen | culturele groepsreis
Trullihuizen in Alberobello in Apulië, Italië
11 dagen | culturele groepsreis

Oleander – In mediterrane sferen

Overal in de landen rond de Middellandse Zee ziet u de witte of roodroze oleanders bloeien in tuinen, langs wegen en in verstilde dorpjes. De geurige bloemen geven direct dat zonnige vakantiegevoel. Tot diep in het najaar kunt u genieten van de prachtige kleuren. Hoe mooi we de oleander ook vinden, de plant staat al sinds de oudheid bekent om zijn giftige kwaliteiten. Zo werd volgens Theophrastus de oleander op de veldtocht van Alexander de Grote ingezet als gifplant en werd het in middeleeuwse kruidenboeken aangeduid als demonenkruid dat mens en vee kon doden. Gelukkig zijn we die 'bijwerkingen' van de oleander al lang vergeten en genieten we nu vooral van de prachtige kleuren.

Griekenland
15 dagen | culturele groepsreis
Corsica
12 dagen | culturele groepsreis
Spello in Umbrië, Italië
8 dagen | culturele groepsreis

Sinasappelbloesem – Hemelse geuren

De sinaasappelboom is onlosmakelijk verbonden met het Iberisch Schiereiland. Deze in het voorjaar betoverend ruikende boom werd door de Moren naar Spanje en Portugal gebracht. Voor hen was de sinaasappelboom erg belangrijk. Zowel in de tuin als in het voorhof van de moskee representeerde de boom dat wat het paradijs te bieden had. Want ‘hemels’, dat is het enige dat zo’n heerlijk geurende boom kan zijn.

Sinasappelbloesem, Spanje
9 dagen | culturele groepreis
Óbidos, Portugal
8 dagen | culturele groepsreis
Alfama, Lissabon, Portugal
14 dagen | culturele groepsreis

Vier het voorjaar rond de Middellandse Zee

Er valt heel veel te genieten dit voorjaar in de landen rond de Middellandse Zee. Mogen onze reisleiders u komende maanden begroeten in bijvoorbeeld Spanje, Italië of Griekenland?

Bekijk de reizen voor dit voorjaar

Meer reisverhalen

Niets is zo mooi en heerlijk als de ontluikende natuur! Helemaal als u dat in de Zuid-Europese landen ervaart.