050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Anne

SRC-Reisleidster Anne

Mijn liefde voor de Italiaanse film heeft mij ertoe bewogen om Italiaans te gaan studeren. De kans dat je dan uiteindelijk in Italië gaat wonen is natuurlijk erg groot, maar dat dat juist Sicilië zou worden, was toch weer heel onverwacht. Zo dichtbij Afrika, zo anders dan de rest van Italië. Toch is menig hoekje van Sicilië wel een filmset waard. De natuur is overweldigend mooi en gevarieerd, en zo ook het culturele erfgoed.

Niet voor niets hebben geleerden en avonturiers uit het oude Griekenland Sicilië geïdentificeerd met het eiland waar Odysseus de Cyclopen heeft ontmoet en heeft Virgilius Aeneas wel twee keer op Sicilië laten komen. Arabische schrijvers hebben vol treurnis geschreven over het verlies van dit paradijselijke eiland, toen Normandische koningen er paleizen en kerken lieten bouwen die wat pracht en praal betrof die van hun tijdgenoten moesten overtreffen. De trots van de Spanjaarden is te zien in de barokke gevels die een ware uitdaging aan de natuur waren na de aardbeving van 1693.

Ik werk al bijna 20 jaar vol enthousiasme als lokaal gids voor SRC in Palermo en begeleid de laatste jaren ook steeds meer rondreizen. Ik vind het heerlijk om over de fascinerende geschiedenis van Sicilië, de lokale gebruiken en de culinaire tradities te vertellen en om andere mensen te laten meegenieten van al het moois en boeiends dat het eiland te bieden heeft.

Bestemmingen: Italië

Anne
Reisleidster sinds 2007

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.