Recept voor Turkse Manti
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
Serveer de manti met een salade van bijvoorbeeld rucola, tomaten en verse munt. Als dressing sprenkelt u er olijfolie en citroensap overheen met een beetje gemalen zwarte peper en zout.
Afiyet olsun! Eet smakelijk!
- 300 gram manti of ravioli
- 2 bekers Turkse yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel roomboter
- 1 theelepel pul biber (gedroogde rode peper)
- 1 theelepel gedroogde munt
Bereiding:
- Kook water met wat zout en zonnebloemolie erin.
- Als het water kookt doe dan de manti erbij en laat het koken voor ongeveer 15 minuten.
- Als de manti zacht is neem je de pan van het vuur en laat je de manti uitlekken in een vergiet.
- Doe de uitgelekte manti in een diep bord en schep de yoghurt eroverheen.
- Doe de roomboter, knoflook en pul biber in een koekenpan en laat het geheel zachtjes smelten en bakken totdat er schuim op de boter verschijnt en het geheel een rode kleur krijgt.
- Haal de saus van het vuur en schenk het uit over het gerecht.
- Vervolgens sprenkel je de gedroogde munt eroverheen en klaar is het manti gerecht.
Serveer de manti met een salade van bijvoorbeeld rucola, tomaten en verse munt. Als dressing sprenkelt u er olijfolie en citroensap overheen met een beetje gemalen zwarte peper en zout.
Afiyet olsun! Eet smakelijk!