Een frisse zomerse krautsalat
Een voorbeeld...
Fijn, zeer dun gesneden witte kool (= de basis voor zuurkool!), knapperig, niet gefermenteerd en aangemaakt met wijnazijn (en daardoor al een beetje lijkend op zuurkool!) met een fractie goede, maar neutrale olie. Eventueel wat kummel en een paar snippertjes appel toevoegen en de zomerse variant is al klaar. Minder kan niet, maar meer hoeft niet…
Deze krautsalat kan prima dienen als bijgerecht bij een klassieke kalfsschnitzel. De schnitzel gaarne een kleine, fijne in plaats van ééntje van het formaat ‘deurmat’. Deze deurmat staat dan wel als rustiek in de boeken, maar ligt ook op de maag als een boek. Is niet nodig, want er volgt nog een klein dessert aan het einde met een fijne Obstler, inclusief een kopje koffie… Degusteren is kunst & kunde!
Het Duitse spreekwoord ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’ is van toepassing op de bereiding van de krautsalat. Niet te veel ingrediënten en zeker geen virtuoze toebereidingen. Met een paar eenvoudige toetsen wordt hier de essentie al benaderd.
Drinksuggestie bij de kalfsschnitzel met krautsalat: een droge riesling type spätlese of een weizenbier. Licht verteerbaar beide en dat is belangrijk, want u gaat na de lunch weer op pad met de reisleider voor een stadswandeling, nietwaar!
Mahlzeit und schönen Gruss,
Reiseleiter Theodor
Fijn, zeer dun gesneden witte kool (= de basis voor zuurkool!), knapperig, niet gefermenteerd en aangemaakt met wijnazijn (en daardoor al een beetje lijkend op zuurkool!) met een fractie goede, maar neutrale olie. Eventueel wat kummel en een paar snippertjes appel toevoegen en de zomerse variant is al klaar. Minder kan niet, maar meer hoeft niet…
Deze krautsalat kan prima dienen als bijgerecht bij een klassieke kalfsschnitzel. De schnitzel gaarne een kleine, fijne in plaats van ééntje van het formaat ‘deurmat’. Deze deurmat staat dan wel als rustiek in de boeken, maar ligt ook op de maag als een boek. Is niet nodig, want er volgt nog een klein dessert aan het einde met een fijne Obstler, inclusief een kopje koffie… Degusteren is kunst & kunde!
Het Duitse spreekwoord ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’ is van toepassing op de bereiding van de krautsalat. Niet te veel ingrediënten en zeker geen virtuoze toebereidingen. Met een paar eenvoudige toetsen wordt hier de essentie al benaderd.
Drinksuggestie bij de kalfsschnitzel met krautsalat: een droge riesling type spätlese of een weizenbier. Licht verteerbaar beide en dat is belangrijk, want u gaat na de lunch weer op pad met de reisleider voor een stadswandeling, nietwaar!
Mahlzeit und schönen Gruss,
Reiseleiter Theodor