Recept voor Tandoori kipvleugeltjes
Ingrediënten:
Bereiding:
Geniet van de sappige en goed gekruide kipvleugels!
- 1 kilo kipvleugels
- Kopje ¾ gevuld met yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels garam masala
- 2 theelepels chili poeder
- 2 theelepels fenegriek poeder (kan ook weggelaten worden)
- ½ theeleper kurkuma poeder
- 1 stukje gember zo groot als een duim
- 8 stukjes knoflook
- Een heel klein beetje rode kleurstof, dit hoeft niet perse maar geeft de rode kleur aan het gerecht.
Bereiding:
- Vermaal de gember en knoflook met een klein beetje water in de blender.
- Maak van alle ingrediënten een marinade, leg de kipvleugels er in en laat dit gerecht een nacht staan zodat de marinade goed in de kip kan trekken.
- Je kunt deze kip op de barbecue bakken en ook in de airfryer voor 20 minuten op stand 200. Ik bak zelf de kip in de oven op het grillrooster gedurende 30-40 minuten op een temperatuur van 180 graden. De kip zal gaan lekken dus leg een bakplaat onder het grilrooster met een folie of bakpapier er in. Laat ook een laag water in de bakplaat staan zodat de kip niet uitdroogt tijdens het garen.
Geniet van de sappige en goed gekruide kipvleugels!