050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Australië
Aussies en Aboriginals

Reisinformatie Australië

Australië is een land met veel reismogelijkheden: ontdek de uitgestrekte Outback bij Alice Springs, de tropische regenwouden of dwaalt u door de moderne wereldsteden Sydney en Melbourne. De natuur in Australië is onovertroffen en zo divers! Het Great Barrier Reef is wereldberoemd, maar ook het regenwoud van Kuranda en Fraser Island zijn zeer bijzonder.

Andere bezienswaardigheden van Australië zijn natuurlijk de de wereldberoemde monoliet Ayers Rock, waar u zeker van een adembenemende zonsondergang moet genieten, of andere plekken die de mystieke overlevering van de Aboriginals, de oorspronkelijke bevolking representeren, zoals bij Kings Canyon. U raakt vast en zeker verknocht aan dit land met zijn relaxte bevolking. Ga 'down under' en maak kennis met het land van de Aussies en de Aboriginals!

Wanneer u het beste dit land kunt bezoeken? Bekijk dan het advies van onze reisleiders over de beste reistijd voor Australië, en ontdek dat Australië een fantastisch vakantieland vol onbegrensde reismogelijkheden is!

Algemene informatie

Hoofdstad Canberra
Staatsvorm Parlementaire monarchie (binnen het Gemenebest)
Oppervlakte 7.741.220 km²
Aantal inwoners ca. 22.992.654
Bevolkingsdichtheid ca. 3 per km²
Officiële taal Engels
Overige talen Australische talen (o.a. Aranda, Warlpiri, Pitjantjatjara, Tiwi)
Religies Katholiek 27%, anglicaans 22%, overig christelijk 22%, overig 12,4%, niet godsdienstig 16,6%
Economie Diensten 78%, industrie 16%, landbouw 6%