U bent hier: Home | Bulgarije
Bulgarije - Het vurige hart van de Balkan

Bulgarije

Bulgarije is het kloppende hart van de Balkan, het land van gemoedelijkheid en gezelligheid en van prachtige natuur en erfenissen van oude beschavingen. Hier vindt u Thracische, Romeinse en middeleeuwse overblijfselen. Bulgaren zijn met recht trots op hun land: de levendige folklore, uitstekende keuken en goede wijn zijn kenmerkend voor Bulgarije.

Sofia, de hoofdstad, is een levendige en kleurrijke stad waarin gezellige marktjes, muzikanten en indrukwekkende bezienswaardigheden worden afgewisseld door herinneringen aan het communisme. In de drieduizend jaar oude stad Nessebar vertellen de overblijfselen van Griekse, Byzantijnse en Turkse bouwwerken de eeuwenoude geschiedenis, en in openluchtmuseum Etera werken ambachtslieden nog steeds tussen originele huizen en in oude werkplaatsen.

Ontdek deze prachtige smeltkroes van volkeren en culturen! Laat u inspireren door de bijzondere Bulgaarse bezienswaardigheden, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd, en ontdek meer praktische informatie over dit levendige land op de Balkan.

Algemene informatie

Hoofdstad Sofia
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 110.971 km²
Aantal inwoners ca. 7.144.653
Bevolkingsdichtheid ca. 64,4 per km²
Officiële taal Bulgaars
Overige talen Turks, zigeunertaal
Religies Bulgaars-orthodox 85,3%, moslim 13%, joods 0,8%, katholiek 0,5%, overig 0,7%