U bent hier: Home | Canada
Canada - Eindeloos natuurschoon

Canada

Het grootste land van het westelijke halfrond heeft veel te bieden. Het is een absolute 'must' voor elke natuurliefhebber, want Canada heeft natuurwonderen, zoals de imposante Niagara Falls, de diamantblauwe gletsjers en de Rocky Mountains. Ook is Canada het land van de Inuit, de grizzlybeer en de wereldberoemde Mounties.

De Canadese steden zijn bijna net zo mooi als het natuurschoon. In Montreal ontmoeten de Franse en Engelse cultuur elkaar. Het stadscentrum heeft 18e-eeuwse gebouwen, maar ook een bijzondere ondergrondse stad. De staat Quebec is de beschermheer van de Franse beschaving wat betreft taal, architectuur, keuken en volksgebruiken. Ook Toronto is een cultureel centrum. Vancouver ligt spectaculair: tussen besneeuwde bergtoppen, de Stille Oceaan en oerbossen.

Canada is een imponerend land dat u zeker moet bezoeken! Laat u inspireren door de bezienswaardigheden van dit fantastische vakantieland, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd, en ontdek meer praktische informatie over Canada.

Algemene informatie

Hoofdstad Ottawa
Staatsvorm Parlementaire monarchie
Oppervlakte ca. 9.970.610 km²
Aantal inwoners ca. 35.362.905
Bevolkingsdichtheid ca. 3,5 per km²
Officiële taal Engels en Frans
Religies Rooms-katholiek 42%; protestant 24%, overig of geen 18%
Economie Dienstverlening 79%, industrie 19%, landbouw 2%