050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Canada

Beste reistijd Canada

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een (rond)reis naar Canada? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, want Canada is een immens land met verschillende klimaatzones. Wilt u de steden aan de oostkust bezoeken of gaat u voor de ongerepte natuur van de Rocky Mountains en de westkust?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Canada per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Voor het grootste deel van het land en zeker voor het westen en de Rocky Mountains geldt dat de strenge winters een reis alleen mogelijk maken in de paar maanden tussen mei en oktober.

Het advies van onze reisleiders:

Januari, februari, maart en april (winter)
In grote delen van het land is het moeilijk om te reizen door sneeuw en kou. Wintersporters kunnen hun hart ophalen in onder andere de skigebieden van Jasper en Banff.

Mei, juni, juli augustus en september (zomer)
Dit is het beste seizoen om te reizen. In de loop van mei gaan ook de laatste passen open in de Rocky Mountains en in juni vertrekken alle veerboten weer volgens het zomerschema.

Oktober, november en december (najaar/winter)
De herfstkleuren zijn spectaculair, zeker in het bosrijke oosten van Canada aan de grens met de VS. De winter komt er echter vlak achteraan en in november kunnen de eerste blizzards al weer ontstaan.