050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Japan

Beste reistijd Japan

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Japan? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de prachtige roze bloesem in het voorjaar, of geniet u liever van de bruinrode herfstkleuren in het najaar?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Japan per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april en mei)
Milde temperaturen en droge dagen, in het begin van het voorjaar zijn de bloeiende sakura, kersenbloesems, op allerlei plekken te zien. Wilt u weten waar en wanneer u de prachtige bloesems het beste kunt bewonderen? Op de website van de Japanse toerismeorganisatie vindt u het verloop van het afgelopen sakura-seizoen.

Zomer (juni, juli en augustus)
Door de hoge luchtvochtigheid zijn de zomerdagen drukkend warm. In deze maanden valt ook de meeste neerslag.

Najaar (september en oktober)
Milde temperaturen en droge dagen.

Winter (november, december, januari en februari)
In november doen de herfstkleuren hun intrede. Door een subtropisch klimaat blijven de temperaturen in het zuiden zelfs in de wintermaanden nog rond de vijftien graden liggen. In het noorden kan het vooral behoorlijk koud worden.