050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Japan

Reisinformatie Japan

Een bezoek aan het land van de rijzende zon staat garant voor een unieke ervaring. Hypermoderne straten met wolkenkrabbers en neonverlichting, verstilde zen-tuinen en Shinto-schrijnen wisselen elkaar in rap tempo af. De serene rust tijdens een authentieke theeceremonie staat in schril contrast met de hectiek van het hedendaagse Tokyo en de ultramoderne technologische gadgets die u hier overal vindt.

Er is geen ander land waar eeuwenoude tradities en moderne technologie zo goed hand in hand gaan als in Japan. Omdat Japan een uitgestrekt eilandenrijk is dat zich eeuwenlang heeft afgesloten van het Westen, hebben de Japanners heel eigen gebruiken en omgangsvormen. U kunt uw noodlesoep bijvoorbeeld gerust slurpend opeten, maar uw neus snuiten in het openbaar wordt als zeer onbeleefd ervaren. Kunst en religie hebben zichtbare Chinese en Koreaanse invloeden, maar ze zijn verfijnd en aangepast aan een uniek Japans patroon. Dagelijkse activiteiten zoals schrijven, theedrinken en baden zijn rituelen geworden die vaak zelfs tot kunstvormen zijn verheven.

Om de geheimen van Japan voor de volle honderd procent te kunnen ontdekken, is een rondreis over het eilandrijk een must! De bezienswaardigheden in Japan zijn zeer divers: van het bruisende Tokio via het verstilde Kyoto en van Nara naar Hiroshima en Nagasaki: Japan heeft een bijzondere geschiedenis om te ontdekken. Onderweg ziet u Mount Fuji, Shinto-heiligdommen, prachtige paleizen, Japanse tuinen en de Japanse architectuur.

Wilt u zelf die bijzondere symbiose tussen tradities en vooruitgang ervaren? Dan is het wellicht handig als u weet wat de beste reistijd voor Japan is. Dit Aziatische land is intrigerend: ontdekt u het?