050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Kenia
Kenia - Ervaar ‘out of Africa’

Beste reistijd Kenia

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Kenia? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u veel dieren zien dan is de droge tijd het beste omdat dan de dieren naar waterplaatsen trekken. Houdt u van groen en veel mooie bloemen en planten in bloei? Dan is de tijd tijdens en net na de regentijd het beste. Wilt u de migratie in de Masai Mara zien? Dan kunt u het beste reizen in de maanden augustus, september en oktober, hoewel er geen enkele garantie te geven is om de migratie te kunnen aanschouwen.

Klimaat in Kenia

Kenia kent geen zomer of winter, maar een lang en kort regenseizoen. Het lange regenseizoen, met zware regenval, loopt van medio maart tot en met mei. Van juni tot oktober is het koeler en valt er slechts af en toe een korte regenbui. Vanaf half oktober tot het midden van december is het korte regenseizoen, met vooral 's nachts veel regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer.
Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Kenia. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Kenia

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Nairobi
° C
26
27
27
25
24
23
22
23
25
26
24
24

mm
58
50
92
242
190
39
18
24
31
61
150
108
Mombasa
° C
31
31
32
30
29
28
27
27
28
29
30
30

mm
28
16
60
182
293
101
82
65
66
90
96
63

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Kenia per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte in de nationale parken. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

December, januari en februari
Dit zijn de droge maanden in Kenia. Hierdoor zijn het zeer goede maanden om een safari te maken. Houd wel rekening met hoge temperaturen.

Maart, april en mei
Krachtig regenseizoen waarbij het soms dagen achter elkaar kan regenen. Vooral april en mei zijn niet de beste maanden voor safari's.

Juni, juli, augustus en september
Dit is de periode na de regen, dus zeker in juni en juli is de natuur zeer groen, daarna wordt het landschap meer droog en dor. De temperaturen zijn zeker de eerste twee maanden gemiddeld koeler en dus aangenaam. Dit zijn daarom populaire maanden voor safari's. Als u de Masai Mara aandoet is de kans het grootst om de migratie in dit park te zien in september en oktober. Meestal trekt de migratie eind augustus via de Mara rivier naar Kenia toe. Maar natuurlijk is qua datum niets gegarandeerd want de migratie is elk jaar weer anders.

Oktober en november
Dit is de korte regenperiode waarbij veel regen te verwachten is. Meestal is de migratie in de Masai Mara te zien, maar niets is gegarandeerd.