050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kenia

Beste reistijd Kenia

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Kenia? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u veel dieren zien dan is de droge tijd het beste omdat dan de dieren naar waterplaatsen trekken. Houdt u van groen en veel mooie bloemen en planten in bloei? Dan is de tijd tijdens en net na de regentijd het beste. Wilt u de migratie in de Masai Mara zien? Dan kunt u het beste reizen in de maanden augustus, september en oktober, hoewel er geen enkele garantie te geven is om de migratie te kunnen aanschouwen.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Kenia per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte in de nationale parken. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

December, januari en februari
Dit zijn de droge maanden in Kenia. Hierdoor zijn het zeer goede maanden om een safari te maken. Houd wel rekening met hoge temperaturen.

Maart, april en mei
Krachtig regenseizoen waarbij het soms dagen achter elkaar kan regenen. Vooral april en mei zijn niet de beste maanden voor safari's.

Juni, juli, augustus en september
Dit is de periode na de regen, dus zeker in juni en juli is de natuur zeer groen, daarna wordt het landschap meer droog en dor. De temperaturen zijn zeker de eerste twee maanden gemiddeld koeler en dus aangenaam. Dit zijn daarom populaire maanden voor safari's. Als u de Masai Mara aandoet is de kans het grootst om de migratie in dit park te zien in september en oktober. Meestal trekt de migratie eind augustus via de Mara rivier naar Kenia toe. Maar natuurlijk is qua datum niets gegarandeerd want de migratie is elk jaar weer anders.

Oktober en november
Dit is de korte regenperiode waarbij veel regen te verwachten is. Meestal is de migratie in de Masai Mara te zien, maar niets is gegarandeerd.