050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kenia

Bezienwaardigheden Kenia

Masai Mara, Kenia
Masai Mara
Natuurreservaat Masai Mara, ofwel het land van de Masaï langs de rivier Mara, herbergt de mooiste savannelandschappen van Kenia. De licht glooiende contreien in dit 1700 km2 grote park staan garant voor eindeloze vergezichten. Het geeft u de mogelijkheid het aanwezige wild prima te kunnen spotten. Zo biedt Masai Mara onderdak aan de ‘big five’: de olifant, leeuw, buffel, neushoorn en het luipaard. Daarnaast lopen er onder meer giraffes, zebra’s, nijlpaarden en een scala aan antilopensoorten in het reservaat rond. Masai Mara ligt in de Serengeti; een gebied van circa 30.000 m2, bestaande uit savannes en bossen, verspreid over gedeeltes van Kenia en Tanzania. Honderdduizenden gnoes trekken in het voorjaar noordwaarts vanuit het zuiden van de Serengeti. Een groot gedeelte hiervan komt in juni in Masai Mara aan. De tocht is een indrukwekkend natuurwonder om te aanschouwen, met het schilderachtige landschap van Masai Mara op de achtergrond.
Amboseli N.P., Kenia
Amboseli National Park
Aan de grens van Kenia en Tanzania ligt het Amboseli nationaal park, waarbij de majestueuze, 5895 meter hoge Kilimanjaro als schitterend decor fungeert. Het circa 400 km2 grote park staat te boek als Afrika’s beste plaats om wilde olifanten van dichtbij te spotten. Daarnaast leeft in Amboseli een uitgebreide wildvariatie, zoals leeuwen, luipaarden, gazelles en meer dan 400 vogelsoorten als de gier en de arend. Ook kunt u in het park de aanwezige Masaï ontmoeten. Amboseli nationaal park was ooit een bosrijk gebied, dat door olifanten min of meer met de grond gelijk is gemaakt. Tegenwoordig is het een vlak landschap met tal van moerassen, die van water worden voorzien door ondergrondse rivieren en smeltwater van de altijd besneeuwde Kilimanjaro. Hordes dieren houden dagelijks een trektocht naar de groene moerassen, om in de avond weer een veilig onderkomen in hoger gelegen gebieden op te zoeken.
Tsavo N.P., Kenia
Tsavo National Park
Tsavo nationaal park is het grootste reservaat van Kenia, met een oppervlakte van circa 21.000 km2; ongeveer de helft van Nederland. Het park wordt door een verbindingsweg tussen de steden Nairobi en Mombassa opgesplitst in Tsavo East en Tsavo West. Uitgestrekte savannes bepalen het beeld van het oostelijke gebied, terwijl het westen juist een glooiend landschap kent. Een trekpleister van Tsavo East is het Yatta-plateau; een gitzwarte berg, gevormd door lava. Ook de Mudandaberg is populair onder toeristen. Deze berg, die als natuurlijke dam fungeert, trekt in het droge seizoen grote groepen olifanten en ander wild aan. Tsavo West is geliefd vanwege de magnifieke vergezichten, het beschermde neushoornreservaat, de mogelijkheid om bergen te beklimmen en het fabelachtige natuuroord Mzima Springs. Deze streek van heldere waterplassen is een favoriete stek van krokodillen en nijlpaarden. Een kunstmatig aangelegd doorzichtig waterbassin stelt u in de gelegenheid het onderwaterleven van dichtbij te bekijken.
Flamingo's
Meer van Naivasha
Eén van de mooiste zoetwatermeren van Kenia is het meer van Naivasha. Het meer ligt in de Grote Riftvallei en wordt omringd door bossen en grasweiden. Het meer is omgeven met gele koorts bomen, papyrusplanten en grasweiden en is daardoor een ideale verblijfplaats voor veel vogelsoorten! Dat blijkt ook uit de maar liefst 350 verschillende vogelsoorten die u rondom het meer kunt tegenkomen.
Serengeti, Kenia
Serengeti
De Serengeti is bekend vanwege de grote trek van de gnoes. Tussen december en april leeft deze groep van bijna 3 miljoen dieren in het zuidoosten van de Serengeti, waar ze hun jongen werpen. De gnoes reizen met de regentijd mee. De zebra’s en gazelles volgen de groep. In mei en juni trekken ze naar de Seronavallei in het westen, en daarna naar Masai Mara in het noorden. In oktober en november trekt de kudde langs de oostkant van de Serengeti, om te grazen op de groene vlaktes van de Ngorongoro Conservation Area. Het is onmogelijk om exact te voorspellen wanneer de groep waar is, omdat dit afhankelijk is van de regentijd. Maar wie weet heeft u geluk en maakt u deze bijzondere trekking mee!
Tarangire N.P., Kenia
Tarangire nationaal park
In nationaal park Tarangire heeft u een grote kans om een kudde olifanten tegen het lijf te lopen. Deze kuddes drinken uit de Tarangire-rivier, die door het park stroomt. In het park leven ook andere bijzondere diersoorten, zoals de Afrikaanse eland en de girafgazelle. Op de grote termietenheuvels staan de kleine mangoesten al op de uitkijk! Tarangire staat bekend om de roodgekleurde aarde en de vele baobabs. De baobabboom is de dikste boom ter wereld. De boom slaat water op in zijn stam om de droge tijd te kunnen overleven. Sommige baobabs hebben een omtrek van wel 34 meter!