050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Montenegro
Montenegro - Onbekende mediterrane parel

Beste reistijd Montenegro

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Montenegro? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de bloemenpracht in het voorjaar, vaart u wel bij de warmte en de krachtige zon in de zomer, of wilt u juist genieten van de heerlijke nazomer temperaturen als in Nederland de herfst al is ingetreden?

Klimaat in Montenegro

Montenegro mag dan wel klein zijn, maar je vindt er drie verschillende klimaatzones: een met een warm zeeklimaat, een tweede zone met een continentaal klimaat en een derde zone met een bergklimaat. In de laaglanden en aan de kust zijn de zomers lang en heet met temperaturen die kunnen oplopen tot 30°C en meer. In de winter zijn de temperaturen er mild. In Centraal-Montenegro, waar onder andere de hoofdstad Podgorica ligt, zijn de winters koud en zullen de temperaturen dan regelmatig onder het vriespunt zakken. In de zomer wordt het er echter snikheet, met gemiddelde maxima van 33°C. In de bergen heerst een bergklimaat. De winters zijn er strenger, met koude temperaturen. De zomers zijn er mild, met gemiddelde maxima van zo’n 23°C.
Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Montenegro. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Montenegro

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Podgorica
° C
4
6
12
19
23
25
27
27
24
18
11
5

mm
50
45
50
60
70
88
62
51
49
38
53
56

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Montenegro per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Aangename temperaturen en de natuur staat in bloei. De beste reistijd in deze periode is mei en juni.

Zomer (juli en augustus)
Vrij hoge dagtemperaturen en veel zon, dit zijn vooral drukke maanden qua (strand)toerisme.

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen en ook het zeewater heeft een aangename temperatuur. In de avonden koelt het wel sneller af. Deze periode is ook rustiger qua toerisme.

Winter (november, december, januari en februari)
In deze maande is er veel regen en kan het in bepaalde delen van het land vaak vriezen. Dit is een goede periode voor een skivakantie.