050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Montenegro

Reisinformatie Montenegro

Montenegro is voor velen nog een vrij onbekend land. In 2006 is het onafhankelijk geworden van het voormalige Servië en Montenegro. Montenegro is vaak een grens geweest tussen oost en west, waardoor het verschillende culturele en religieuze invloeden heeft gehad. Montenegrijnen hebben veel tradities. Vooral ouderen en plattelandsbewoners bewaken de lokale gebruiken, dialecten en culinaire tradities.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de verschillende nationale parken, zoals Lovcen, Biogradska gora, Lake Skadar en Durmitor. Deze ‘parel’ heeft indrukwekkende bergen die tot de azuurblauwe zee reiken, heldere bergmeren, wilde rivieren, rotsformaties en veel verschillende planten- en vogelsoorten. De kustlijn van Montenegro heeft heerlijke zandstranden die geschikt zijn voor watersporten zoals duiken.

Andere bezienswaardigheden in Montenegro zijn de mondaine kuststad Budva, UNESCO-stad Kotor en het orthodoxe klooster van Ostrog, dat aan een rotswand is gebouwd. Wanneer u dit onontdekte land het beste kunt ontdekken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Montenegro is. Wanneer bezoekt u het fraaie land van de ‘Zwart berg’?