U bent hier: Home | Montenegro
Montenegro - Onbekende mediterrane parel

Montenegro

Montenegro is voor velen nog een vrij onbekend land. In 2006 is het onafhankelijk geworden van het voormalige Servië en Montenegro. Montenegro is vaak een grens geweest tussen oost en west, waardoor het verschillende culturele en religieuze invloeden heeft gehad. Montenegrijnen hebben veel tradities. Vooral ouderen en plattelandsbewoners bewaken de lokale gebruiken, dialecten en culinaire tradities.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de verschillende nationale parken, zoals Lovcen, Biogradska gora, Lake Skadar en Durmitor. Deze 'parel' heeft indrukwekkende bergen die tot de azuurblauwe zee reiken, heldere bergmeren, wilde rivieren, rotsformaties en veel verschillende planten- en vogelsoorten. De kustlijn van Montenegro heeft heerlijke zandstranden die geschikt zijn voor watersporten zoals duiken.

Dit onontdekte land heeft het allemaal! Dus laat u inspireren door de bezienswaardigheden van Montenegro en lees de handige tips vol praktische informatie van onze reisleiders en plan uw vakantie naar Montenegro.

Algemene informatie

Hoofdstad Podogorica
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 13.812 km²
Aantal inwoners ca. 644.578
Bevolkingsdichtheid ca. 46,7 per km²
Officiële taal Montenegrijns
Religies christendom 75,77%, islam 19,11%