050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Nepal

Beste reistijd Bhutan

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Nepal? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u een trekking maken in de Himalaya of wilt u de Bengaalse tijger in Chitwan National Park spotten?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Nepal per periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Over het algemeen is de beste reistijd om Nepal te bezoeken het voorjaar (van februari t/m mei) en het najaar (van oktober t/m december). De temperatuur is dan aangenaam en het is vaak onbewolkt, zodat u een mooi uitzicht heeft op de bergen.

Het advies van onze reisleiders:

Beste reistijd Himalaya
In de Himalaya betekent de winter (december - februari) extreme kou en sneeuwval. Pas vanaf maart worden de temperaturen aangenamer, echter boven de 4.000 meter komen de temperaturen praktisch niet boven het vriespunt. Bergen zijn altijd voorzien van sneeuw en ijs.

Beste reistijd Midden Nepal
Het heuvelachtige midden van het land worden de warme zomers afgewisseld door koele winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 10 graden in januari tot 24 graden in juli. In de winter kan het 's nachts flink koud worden, maar blijft de temperatuur vaak boven nul.

Beste reistijd Zuid-Nepal
In de tropische laaglanden van Zuid-Nepal zijn de zomers heet en erg vochtig. Tussen juni en september trekt de moesson (regenperiode) hier van oost naar west over het land. In deze reisperiode is het warm (25 tot 40 graden) en regent het iedere dag. De winter is daarentegen een betere reisperiode. Het klimaat is dan zacht en droog met overdag temperaturen tussen de 19 en 24 graden.