050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Insidertips West-Amerika: 5 tips van onze reisleider

Door reisleider Noël | 23-04-2019

Heeft u dat ook, een aantal droomplekken op uw bucketlist? Dat u een reis wilt maken waarvan u weet dat deze onvergetelijk wordt, ongeëvenaard in ervaring, eentje waar u altijd met veel plezier op terugkijkt? Voor mij is dat altijd het westen van Amerika geweest. De wonderbaarlijke natuurgebieden met eindeloze woestijnen, indrukwekkende canyons, tientallen meters hoge bomen… spectaculair!

Toen ik er voor het eerst was, viel mijn mond open van verbazing. Niet een keer, niet twee keer, maar ontelbare keren… Zo schitterend, zo spectaculair, deze wonderen der natuur! En elke keer als ik er ben, dan is het als een droom die weer uitkomt. Ik neem u graag mee op een reis naar West-Amerika en dan zult u ook merken dat u superlatieven te kort komt om dit prachtige deel van de Verenigde Staten onder woorden te brengen! Toch wil ik met onderstaande tips een poging wagen om de onovertroffen schoonheid van West-Amerika te verwoorden. Mag ik u meenemen naar mijn droombestemming?

Tip 1: Desert View Watchtower

In de naam van onze cultuurvakantie naar West-Amerika staat als eerste woord ‘groots’. Ik kan u verzekeren: grootser dan dit vind u het niet snel! Een van mijn droomplekken – en makkelijk kiezen is anders – is toch echt de Desert View Watchtower. Deze ruim 20 meter hoge toren geeft vooral aan het einde van de dag door het warme avondlicht een betoverend uitzicht over de Grand Canyon, een van de mooiste wonderen der natuur.

Tip 2: Bryce Canyon City

De beste uitvalsbasis voor uw bezoek aan Bryce National Park is Bryce Canyon City, de toegangspoort van dit natuurwonder. Het is echter meer dan zomaar een stop onderweg. In het drive-in motel in dit stadje ademt alles de sfeer van het westen. Er is een nagebouwd cowboystraatje met de souvenirwinkeltjes en een ice cream parlour, een echte Amerikaanse ijswinkel. Natuurlijk moet u hier een cowboy-dinnershow bijwonen, waarbij u de heartbeat van het westen voelt!

Desert View Watch over de Grand Canyon, Amerika
Een van de mooiste uitzichtspunten ter wereld!
Rotsformatie Grand Canyon, Amerika
Een prachtig landschap!
Cowboy-dinner-show-in-Bryce-Canyon-City
Het is ontzettend leuk om een speciale cowboy-dinnershow bij te wonen

Tip 3: Navajo National Monument in Arizona

Tussen 1000 en 1600 bouwden de Anasazi (of Pueblo-indianen) hun woningen in overhangende rotswanden, de zogenaamde cliff dwellings. Deze zijn onder andere in het Mesa Verde National Park in Arizona te vinden. Vooral tijdens een ochtendwandeling ervaart u de stilte en een haast mystieke sfeer die er hangt. Erg bijzonder. Een van de mooiste wandelingen is de Sandal Trail. Dit pad van twee kilometer lengte leidt vanaf het bezoekerscentrum naar de zuidelijke rand van de canyon. Van hieruit heeft u een fantastisch uitzicht op de Betatakin, het huis op de richel. Op deze plek, ruim 110 meter breed en bijna 140 meter hoog, zijn maar liefst 135 kamers te vinden.

Tip 4: De Spaanse missieposten in Californië

Tussen 1769 en 1823 zijn door franciscanenmonniken maar liefst 21 missieposten in West-Amerika gebouwd. Via de bouw van missieposten wilden ze de inheemse bevolking ‘civiliseren’ en het katholieke geloof laten aannemen. Het is fascinerend hoe de geschiedenis van het westen van Amerika is bepaald door de komst van deze Spaanse missionarissen. De weg tussen deze missieposten, El Camino Real (de koninklijke weg), wordt gemarkeerd met een bell-marker, een gebogen paal met daaraan een bel. De missiepost van San Carlos Borromeo de Carmelo in Carmel is een van de meest authentieke.

Navajo National Monument in Arizona, Amerika
Betatakin, een van de beroemdste cliff dwellings
Monument Valley Navajo Tribal Park, Amerika
Een zeer indrukwekkende plek! | Foto Peter van de Wiel
San Carlos Borromeo de Carmelo, Amerika
Een van de meest authentieke missieposten in Californië

Tip 5: De boeken van John Steinbeck

Als u de geschiedenis van het westen van Amerika wilt begrijpen, dan kunt u niet om de literatuur van John Steinbeck heen. Deze schrijver, die in 1962 de Nobelprijs voor literatuur won, schreef op buitengewoon interessante wijze over het leven van de gewone man en vrouw, waarbij het thema sociale ongelijkheid tussen arm en rijk een grote rol speelt in zijn werk. Een van mijn favoriete boeken is De Druiven der Gramschap (De druiven der gramschap), over de honderdduizenden mensen die tijdens de Grote Depressie vanuit het midwesten naar Californië trokken.

En nog veel meer...

Ik kan u natuurlijk nog veel meer vertellen over waarom West-Amerika uw bezoek meer dan waard is. Hopelijk hebben mijn tips ervoor gezorgd dat u nog meer zin krijgt om een reis naar West-Amerika te maken!

Bekijk reizen naar Amerikadigitale brochure verre reizen 2021

Gratis digitale brochure Verre reizen

Download de brochure

Blader door de brochure  


Wellicht vindt u deze insidertips van onze reisleiders ook leuk om te lezen?


Meer reisverhalen

SRC-reisleider Noël
Toen ik voor het eerst in West-Amerika was, viel mijn mond open van verbazing, zo schitterend, zo spectaculair!