Japanse eetgewoontes
Soms laten mensen zich wat afschrikken door het eten in Japan: eten met stokjes, rauwe vis, om nog maar te zwijgen over de beruchte “fugu fish” die dodelijk kan zijn als de chef deze niet goed in stukjes snijdt. De Japanse keuken is echter veel meer dan sushi & sashimi, evenzeer zoals wij in Nederland niet enkel en alleen plakjes jonge kaas en haringen eten.
De nadruk bij een Japanse maaltijd ligt vaak op de verschillende smaken en niet zozeer op de hoeveelheid voedsel op uw bord. Meestal wordt op het einde ook pas de rijst geserveerd. Dat voelt voor ons aanvankelijk wat vreemd aan, want wij verwachten om rijst te eten tijdens de maaltijd en niet pas op het einde ervan. Tijdens onze Japan-reis laten we dit bijzondere land op culinair gebied zeer gevarieerd aan bod komen, zodat u uitgebreid kennis kunt maken met de Japanse eetgewoontes. Knoeien met stokjes mag u hier overigens gerust doen: het wordt eigenlijk zelfs een beetje verwacht tijdens het eten. En voor wie zich er echt niet aan durft te wagen regelen we wel ergens een vork, een mes of een lepel.
De nadruk bij een Japanse maaltijd ligt vaak op de verschillende smaken en niet zozeer op de hoeveelheid voedsel op uw bord. Meestal wordt op het einde ook pas de rijst geserveerd. Dat voelt voor ons aanvankelijk wat vreemd aan, want wij verwachten om rijst te eten tijdens de maaltijd en niet pas op het einde ervan. Tijdens onze Japan-reis laten we dit bijzondere land op culinair gebied zeer gevarieerd aan bod komen, zodat u uitgebreid kennis kunt maken met de Japanse eetgewoontes. Knoeien met stokjes mag u hier overigens gerust doen: het wordt eigenlijk zelfs een beetje verwacht tijdens het eten. En voor wie zich er echt niet aan durft te wagen regelen we wel ergens een vork, een mes of een lepel.