Het eten in Oezbekistan
In reisgidsen zult u lezen dat het eten in Oezbekistan vrij vet is, maar tijdens onze reis letten we erop dat we in goede restaurants eten waar u verse maaltijden voorgeschoteld krijgt. Veelal bestaan deze uit verse salades (gewassen in schoon water), noedelsoepen, grote gevulde ravioli en natuurlijk het nationale gerecht: plov. Plov is gemaakt van rijst met schapenvlees, uien, wortels en rozijnen. De Oezbeekse keuken lijkt op de Turkse keuken, omdat de Oezbeken een Turks volk zijn en er dus veel overeenkomsten zijn tussen beide culturen.
Lunchen onderweg
Onderweg zijn er niet altijd geschikte restaurants voor de lunch voorhanden en daarom kan het voorkomen dat we een eenvoudige lunch, bestaande uit broodjes en wat fruit, van tevoren inkopen. Voor de koffie nemen we vaak zelf thermoskannen mee en hebben we onze eigen thee, koffie en koekjes.
Dineren bij Oezbeken thuis
Voor het diner eten we ofwel in restaurants ofwel bij mensen thuis. Veel Oezbeken stellen hun huis open voor toeristen. De meeste van deze huizen hebben een binnenplaats waar de gastheer en gastvrouw tafels dekken met de meest heerlijke specerijen. Naast het verorberen van een smakelijke maaltijd is dit ook een leuke manier om in contact te komen met de Oezbeekse bevolking.
Lunchen onderweg
Onderweg zijn er niet altijd geschikte restaurants voor de lunch voorhanden en daarom kan het voorkomen dat we een eenvoudige lunch, bestaande uit broodjes en wat fruit, van tevoren inkopen. Voor de koffie nemen we vaak zelf thermoskannen mee en hebben we onze eigen thee, koffie en koekjes.
Dineren bij Oezbeken thuis
Voor het diner eten we ofwel in restaurants ofwel bij mensen thuis. Veel Oezbeken stellen hun huis open voor toeristen. De meeste van deze huizen hebben een binnenplaats waar de gastheer en gastvrouw tafels dekken met de meest heerlijke specerijen. Naast het verorberen van een smakelijke maaltijd is dit ook een leuke manier om in contact te komen met de Oezbeekse bevolking.